صنایع دستی، دمیدن روح زیبایی و طراوت به زندگی

۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است. روستاها خاستگاه صنایع دستی هستند و هرکدام از این آثار ارزشمند با رنگ‌‌ها و نقش‌‌های چشم‌‌نواز، داستان‌‌هایی از منطقه و قومیتی خاص را روایت می‌‌کند.

کیف حصیری

۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است. این روز یادآور ارزش هنر دست هنرمندانی‌ست که جلوه‌هایی عاشقانه خلق می‌‌کنند و می‌‌توان عشقی که در پس آثارشان وجود دارد را دید و لمس کرد. صنایع دستی از هنرهای شاخص ایرانی نیز محسوب می‌‌شود و از دیرباز در زندگی روزمره‌‌ی ایرانی‌‌ها نقشی محسوس داشته است. 

به جرات می‌‌توان گفت که روستاها خاستگاه صنایع دستی هستند و هرکدام از این آثار ارزشمند با رنگ‌‌ها و نقش‌‌های چشم‌‌نواز، داستان‌‌هایی از منطقه و قومیتی خاص را روایت می‌‌کند. جدا از معرفی فرهنگ و زیبایی بصری، صنایع دستی باعث رونق در اقتصاد ملی و محلی می‌‌شود. اثرگذاری بر معیشت پایدار خانوار روستایی، اشتغال نیروی انسانی، دسترسی به مواد اولیه‌‌ی ساده و ارزان، پرکردن اوقات فراغت، جلوگیری از مهاجرت‌‌های گسترده‌‌ی فصلی و به‌ویژه کاهش فقر روستایی از جمله دلایل اصلی توجه به صنایع دستی به حساب می‌آید. 

صنایع دستی - کیف دوشی حصیری

رونق تولید صنایع دستی در روستای قاسم‌آباد جیرفت

موسسه‌ی نیکوکاری مــهــرطه، با هدف پیشگیری از افزایش آسیب‌های اجتماعی، علاوه بر حمایت از دختران بی‌سرپرست، بدسرپرست و در معرض آسیب؛ از زنان سرپرست خانوار نیز در حوزه‌های مالی، درمانی و آموزشی حمایت می‌کند. موسسه نیکوکاری مهرطه با همراهی حامیان و داوطلبان، توانسته است دامنه‌ی فعالیت‌های حمایتی و توانمندسازی خود را گسترش داده و پروژه‌ی توانمندسازی زنان شهرستان جیرفت را از سال ۱۳۹۵ تاکنون اجرا و دنبال کند.

درحال‌حاضر نزدیک به ۱۲۰ خانواده‌ی نیازمند در تهران، جیرفت و هامون تحت پوشش خدمات حمایتی مــهــرطه هستند.

مــهــرطه با شروع فعالیت‌های خود در روستای قاسم‌آباد جیرفت، یکی از اهداف خود را احیای صنایع دستی فراموش‌شده قرارداد. حصیربافی، پته‌دوزی و ملیله‌دوزی از جمله هنرهایی‌ست که به همت داوطلبان در این منطقه رونق گرفته است.در کنار آن، پیوند میان کارآفرینان علاقه‌مند به توسعه‌ی صنایع روستایی نیز از همان آغاز پروژه‌ی مورد توجه قرار گرفت و باعث شد که چرخه‌ی فروش بافته‌های آن منطقه به شکل قابل توجهی تسهیل و کارآمد شود.

همچنین بخوانید: گزارش کامل پروژه‌ی جیرفت

اقدامات مــهــرطه در راستای اشتغال‌زایی بانوان قاسم‌آباد جیرفت

✔ در راستای طرح اشتغال‌زایی از سال ۱۳۹۶ تولید صنایع‌دستی زنان، از جمله محصولات حصیری و پتینه‌دوزی، جهت فروش و کسب درآمد از طریق سایت‌های فعال حوزه‌ی صنایع‌دستی (مانند وب‌سایت دستادست) به تهران ارسال و فروخته شده است.

✔ در راستای طرح توانمندسازی زنان؛ کلاس‌ها و کارگاه‌های دوره‌ای پته‌دوزی، گلابتون‌دوزی، حصیربافی و دوخت کیف و تولید محصولات خلاقانه‌ی جدید (زیربشقابی، سبد و…) در این روستا برگزار شده است.

✔ در راستای اشتغال‌زایی، تعدادی از بانوان محلی درحال آموزش دوره‌ی مربی‌گری دوخت عروسک هستند تا بتوانند به دیگر بانوان روستاها نیز آموزش دهند.

اشتغال به هنرهای دستی، علاوه بر درآمدزایی به‌ویژه برای زنان سرپرست خانوار، باعث می‌شود زندگی خود را از یکنواختی و روزمرگی خارج کنیم و با دیدن ثمره‌ی کارمان روحیه‌ای سرزنده و شاداب به دست آوریم.


این مطلب را به اشتراک بگذارید