دختران شاد امروز، زنان آینده‌ساز فردا

روز دختر مبارک. هدف از نامگذاری روزی برای دختربچه‌ها، حمایت از دختران و توجه به نیازهای آن‌هاست.

روز دختربچه ها

اول ماه ذی‌القعده به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) روز دختر نامگذاری شده است و همچنین از سال ۲۰۱۲ نیز سازمان ملل متحد، ۱۱ اکتبر را به‌عنوان روز بین‌المللی دختر بچه ها ثبت کرده است. 

هدف از این نامگذاری‌ها و تعیین روزی به‌عنوان روز دختر، حمایت از دختران و توجه به نیازهای آن‌هاست. احساس درک شدن از طرف بزرگسالان، بهره‌مندی از امکانات مناسب در جامعه، داشتن احساس امنیت، حمایت‌های بی‌قید و شرط، شناسایی استعداد و فراهم کردن شرایط شکوفایی آن استعداد، بخشی از نیازها و خواسته‌های دختران ماست که نباید نسبت به آن کم‌توجه بود. 

از طرف دیگر ما دخترانی داریم که از لحاظ جسمی و روحی و همچنین از نظر نوع سرپرستی، شرایط ویژه‌ای دارند که نحوه‌ی رفتار و فراهم کردن زمینه‌های مناسب برای ایجاد احساس ارزشمندی و توانمندسازی آن‌ها، از اهمیت بالایی برخوردار است. رفتاری که بدون القای حس ترحم، به آن‌ها کمک کند تا خود را باور کنند و از مسیر زندگی لذت ببرند.

دختران موسسه‌ی مــهــرطه

موسسه‌ی نیکوکاری مــهــرطه به‌عنوان نهادی مستقل در سال ۱۳۸۱ با هدف حمایت و نگهداری شبانه‌روزی از دختران بی‌سرپرست و بدسرپرست آغاز به کار کرده است. این موسسه دختران خود را در دو بازه‌ی سنی ۳-۱۳ سال و ۱۳-۱۸ سال، در خانه‌های ارغوان و اقاقیا نگهداری می‌کند. 

مــهــرطه همواره تلاش می‌کند به کمک کارشناسان روانشناسی و گروه مددکاری باتجربه برای تامین نیازهای دختران خود در گروه‌های سنی متفاوت برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشد و در حد توان خود زمینه‌ی برآورده شدن آن نیازها را (اعم از مادی و معنوی) با همراهی حامیان و خیرین مــهــرطه فراهم سازد. تنها هدف موسسه، برآوردن نیازهای فرزندان خود در زمان فعلی نیست؛ بلکه رویکرد اصلی، توانمندسازی دختران برای مستقل شدن در آینده و احساس مفید بودن برای خود و جامعه است. 

تاثیر خواندن کتاب بر شخصیت دختران نوجوان

مطالعهی کتاب میتواند تاثیر مستقیمی بر شخصیت کودکان و نوجوانان داشته باشد. یکی از مهمترین تاثیرات آن، بهبود کیفیت سلامت روان آنهاست. بچههایی که مطالعه میکنند، از رشد عاطفی و اجتماعی مناسبتری برخوردار میشوند. این امر سبب میشود تا احساسات خود را راحتتر بیان کنند و همچنین به دلیل آشنایی با انواع دیدگاهها در کتابهای مختلف، به درک بهتری از تفاوت نقطه‌نظرات دیگران برسند. از طرف دیگر اگر کودکان و نوجوانان با مشکل مشخصی در زندگی خود روبرو هستند، خواندن کتابی در مورد همان مشکل یا چالش میتواند به آنها در یافتن راهحلهای مختلف کمک کند. 

در این میان کتابهایی که سرگذشت شخصیتهای واقعی را روایت میکند، نمونهی خوبیست تا به فرزندانمان نشان دهد فقط آنها نیستند که در زندگی مشکل دارند و میتوانند با تلاش و امید، آیندهی روشنی را برای خود رقم بزنند.

کتاب زنان پیشرو

زنان پیشرو، داستان‌هایی برای دختران ایران

کتاب «زنان پیشرو» تالیف «الهام نظری» و «گلچهره سهراب» است که داستان زندگی پنجاه نفر از بانوان موفق ایرانی را به‌صورت موجز روایت می‌کند. زنان موفقی که هرکدام‌شان در حوزه‌های مختلف از جمله نویسندگی، پزشکی، مهندسی، ورزشی، کارگردانی، هنری، کارآفرینی و فعالیت‌های بشردوستانه خوش درخشیده‌اند. داستان‌های کتاب زنان پیشرو می‌تواند الهام‌بخش دختران سرزمین‌مان باشد تا به آرزوهای‌شان جامه‌ی عمل بپوشانند. آن‌ها با خواندن این کتاب متوجه خواهند شد زنانی که امروز به جایی رسیده‌اند، با مشکلات و سختی‌هایی در طول مسیرشان روبه‌رو شدند، اما هرگز از شکست نترسیدند و ناامید نشدند. 

یکی از شخصیت‌های این کتاب که می‌تواند الگوی مناسبی برای دختران آسیب‌دیده و بدسرپرست باشد، داستان دکتر «آذر اندامی»ست که به‌واسطه‌ی شرایط زندگی‌اش مجبور بود در کنار تحصیل کار کند. اما این شرایط سخت مانع تلاش او برای قبولی در دانشگاه نشد و با پشتکار به تحصیلات‌اش ادامه داد. او پس از پایان تحصیلات دانشگاهی در رشته‌ی باکتری‌شناسی مشغول به فعالیت شد. دکتر اندامی آنچنان در رشته‌ی خود به تبحر رسید که توانست با اختراع واکسن وبا  جان عده‌ی زیادی از بیماران را نجات دهد.

داستان دیگری که می‌تواند الگوی مناسبی برای دختران بی‌سرپرست باشد، داستان «نرگس کلباسی اشتری»ست که در کودکی پدر و مادر خود را از دست داده بود. او برای این‌که همواره دغدغه‌ی کودکان فقیر بی‌سرپرست را داشت، تصمیم گرفت مسیر فعالیت‌های خیرخواهانه را انتخاب کند. نرگس کلباسی با گسترش فعالیت‌های خیرخواهانه‌اش، امروز به‌عنوان یکی از برترین بانوان نیکوکار ایرانی شناخته شده است. 

کتاب داستان زندگی زنان پیشرو برای نوجوانان

داستانی که قهرمان قصه‌هایش زنان هستند

کتاب ارزشمند «زنان پیشرو» توسط انتشارات هوپا به چاپ رسیده و به‌صورت اینترنتی قابل خریداری‌ست. انتشارات هوپا در وصف کتاب این‌گونه بیان کرده است:

«قصه‌ها مهم‌اند؛ آدم خودش را در قصه‌های دیگران جستجو می‌کند. شنیدن داستان زندگی کسانی که به‌نوعی شبیه ما هستند، به تصور ما از زندگی آینده‌مان شکل می‌دهد و البته تاثیر این قصه‌ها در کودکی و نوجوانی خیلی بیشتر است. چندی پیش متوجه شدیم در خارج از ایران کتابی منتشر شده که قهرمان قصه‌هایش زنانی هستند خودساخته؛ زنانی که در رشته‌های مختلف حرفه‌ای کارهایی فوق‌العاده انجام داده بودند. با دیدن آن کتاب ذوق‌زده شدیم و حس کردیم همان کتابی‌ست که باید در دوران کودکی‌مان برای‌مان می‌خواندند. با خودمان گفتیم این‌همه زن توانا و موفق در ایران هستند که در همین خاک به دنیا آمده و بزرگ شده و در همین شرایط کارهای بزرگی انجام داده‌اند. پس چرا داستان زندگی آن‌ها را برای دختران‌مان ننویسیم که هرشب قبل از خواب یکی از آن‌ها را بخوانند و به‌جای منتظر ماندن برای شاهزاده‌ی قصه‌ها، رویای فتح قله‌ها به دست خودشان را بسازند.»

قصه زنان موفق ایران برای نوجوانان

دختران امروز، زنان فردای این سرزمین هستند. دختر بچه ها در سایه‌ی احساس نشاط و امنیت می‌توانند برای امروز و فردای خود فردی شایسته باشند و با توجه به استعدادهای‌شان گام‌های موثری بردارند.


این مطلب را به اشتراک بگذارید