اهمیت کمک کردن به موسسه‌های خیریه

با گسترش تعداد موسسه‌های نیکوکاری شرایطی فراهم شده است تا مردم به کمک کردن ترغیب شوند و موسسه‌های خیریه نیز از مزیت‌های این کمک‌ها بهره ببرند.

کمک به موسسه خیریه

همیشه برای رفع مشکلات راهی وجود دارد. گاهی اوقات خود افراد می‌توانند با راهکارهایی مشکلاتشان را برطرف کنند. اما برخی دیگر به دلایل مختلف نیازمند همراهی و کمک دیگران هستند. این کمک‌ها، هرچند کوچک، می‌توانند باعث ایجاد حس شادی و امید شوند. 

اما یکی از معضلات جوامع امروزی، خودمحوری و کم‌توجهی به مشکلات همنوعان است. درواقع مشغله و دغدغه‌های زیاد زندگی‌ها، باعث شده تا مردم بیشتر به مسائل خود بپردازند. به همین دلیل تعداد موسسه‌های خیریه افزایش یافته است؛ تا افراد آسیب‌پذیر یا آسیب‌دیده شناسایی و حمایت شوند. در این مسیر از کمک‌های مردمی استفاده می‌شود. 

برخی از موسسه‌های خیریه خصوصی هستند و بدون بودجه و اعتبار دولتی، با کمک مردم، کمک‌های اسپانسری یا حمایت خیرین ثابت اداره می‌شوند. از این رو، همراهی مردم با موسسه‌های خصوصی بسیار اهمیت دارد. از طرف دیگر موسسه‌های خیریه کارشناسان و متخصصانی برای شناسایی نیازمندان در فضاهای شهری یا مناطق محروم دارند؛ که همراهی مردم به تحقق بهتر این هدف کمک می‌کند.

کمک کردن مردم به موسسه‌های خیریه چه تاثیری دارد؟

بهبود و ارتقای سلامت جامعه

مشکلات موجود در جامعه، امری گریزناپذیر است. این مشکلات بر فضای عمومی جامعه تاثیر داشته و در ایجاد یا افزایش احساس ناامیدی موثر است. کمک به همنوع از جمله کمک به موسسه‌های خیریه، انرژی مثبتی به وجود می‌آورد؛ که از اثرات آن همه‌ی افراد بهره‌مند می‌شوند. 

به همان اندازه که دیدن شرایط سخت مردم را غمگین می‌کند؛ برطرف شدن مشکلات می‌تواند امید و شادی را به جامعه برگرداند. وجود موسسه‌های خیریه، این امکان را فراهم می‌کند تا مردم با اطمینان خاطر، بسته به میل و توان‌شان، کمک‌های خود را به اقشار آسیب پذیر یا آسیب دیده ارائه دهند. 

احساس کارآمدی ناشی از مشارکت در خیریه‌ها، سبب می‌شود تا افراد احساس نکنند که در مشکلات شخصی خود تنها هستند و نسبت به شرایط و سختی‌های دیگران نیز آگاه و حساس باشند. از آن‌جایی که انسان موجودی اجتماعی و تاثیرپذیر است، بهبود و ارتقای کیفیت زندگی افراد تحت پوشش موسسه‌های خیریه، می‌تواند در سلامت روان کل جامعه موثر باشد.       

چطور به خیریه کمک کنیم؟

ایجاد عدالت اجتماعی

همه‌ی ما می‌دانیم که جامعه‌ی امروز با چالش‌های بیشتری نسبت به گذشته روبروست. در این شرایط نمی‌توانیم تنها از ارگان‌های خاصی انتظار داشته باشیم تا تمام نیازهای افراد جامعه را تامین کنند. 

اگر همه‌ی ما بپذیریم که در برابر افراد جامعه مسئولیت داریم؛ خودمان دست به کار می‌شویم تا دنیای زیباتری بسازیم. دنیایی که در آن تا حد امکان نیازها و خواسته‌های همه‌ی مردم تامین شود. موسسه‌های خیریه برای تحقق این امر پسندیده، شرایط و امکاناتی را برای دریافت کمک و همراهی مردم فراهم می‌کنند.

استند تسلیت، قلک و سامانه‌های پرداخت آنلاین، از جمله امکاناتی‌ست که خیریه‌ها در اختیار همه‌ی مردم با شرایط و نیت‌های مختلف قرار می‌دهند.

مراکز نگهداری شبانه روزی، جایگزین خانواده

خانواده اولین نهاد اجتماعی‌ست که کودک در آن رشد می‌کند. او از طریق تعاملی که با والدین برقرار می‌کند، هم تربیت می‌شود و هم نیازهای زیستی و عاطفی‌اش تامین می‌شود. 

اما همیشه عده‌ای از کودکان به دلایل گوناگون از داشتن خانواده محروم هستند. به همین دلیل موسسه‌های نگهداری شبانه‌روزی یا مراکز شبه‌خانواده، به‌عنوان نظام سرپرستی و نهاد جایگزین خانواده، برای این کودکان ایجاد شده است. 

در مراکز شبه‌خانواده تلاش بر این است تا محیطی طبیعی و مانند یک خانواده برای کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست ایجاد شود و پیوندهای عاطفی بین کودکان و سرپرستان به وجود آید. با شبیه‌سازی ماهیت یک خانواده برای کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست، کارکردهای اصلی خانواده که پاسخ به نیازهای فردی، عاطفی و اجتماعی‌ست، احیا می‌شود.   

تامین نیازهای یک فرزند در بستر خانواده

هر خانواده با توجه به گروه سنی و جنسیت فرزند خود، باید نیازهای متنوعی را برای او تامین کند. نیازهای بچه‌ها شامل نیازهای مادی، تحصیلی، بهداشتی، دارویی، خدمات درمانی، تفریحی و آموزشی می‌شود.

نیازهای مادی: 

این نیازها شامل خوراک، پوشاک، وسایل بهداشتی و هرگونه لوازمی می‌شود که جزو ضروریات زندگی هر کودک یا نوجوان است. به طورمثال در شرایط زندگی امروز وجود سیستم کامپیوتر، لب‌تاپ یا تبلت برای کاربردهای آموزشی و تفریحی تبدیل به یکی از نیازهای کودکان و نوجوانان شده است.

نیاز به تفریح: 

هر خانواده بسته به نوع فرهنگ و توان مالی خود، برای فرزندش امکانات تفریحی را فراهم می‌کند. این امکانات هم می‌تواند مادی باشد؛ مثل تهیه‌ی وسایل بازی و سرگرمی و هم غیر مادی؛ مثل رفتن به پارک، سینما، تئاتر و نمایشگاه‌های هنری.

نیازهای آموزشی و استعدادیابی:

کودکان و نوجوانان در زمینه‌ی مسائل آموزشی توان متفاوتی دارند؛ که خانواده‌ها باید با در نظر گرفتن این مسئله، شرایط مناسبی را برای رشد علمی فرزند خود فراهم کنند. (فراهم کردن شرایط مناسب آموزشی، لزوما به معنی صرف هزینه‌های زیاد مثل کلاس یا معلم خصوصی نیست. کمک کردن خود والدین یا کمک گرفتن از یک فرد آشنا برای ارتقای سطح آموزشی فرزند نیز شامل تامین نیاز آموزشی می‌شود.) 

هر کودک یا نوجوانی استعداد منحصر به فرد خود را دارد و می‌تواند در یک یا چند رشته‌ی هنری، ورزشی، علمی و یا مهارت‌های فنی-حرفه‌ای سرآمد باشد. خانواده با فراهم کردن بسترها و امکانات مناسب می‌تواند باعث شکوفایی این استعدادها شود و آینده‌ی درخشانی را برای فرزندش رقم بزند. 

چالش‌های مراکز نگهداری شبانه روزی

تمام چالش‌هایی که خانواده‌ها در قبال فرزند خود دارند، مراکز شبه خانواده به‌شکل گسترده‌تری با آن مواجه هستند؛ چون معمولا در هر خانه بین ۱۰ تا ۱۵ بچه وجود دارد. این بچه‌ها هرکدام فضای متفاوتی را قبل از ورود به این مراکز تجربه کرده‌اند؛ که منجر به آسیب‌های روحی و جسمی در آن‌ها شده است. بچه‌هایی که نیازهای جسمی و پزشکی خاص خود را دارند و باید معاینات دوره‌ای مثل دندان‌پزشکی، چشم‌پزشکی و… داشته باشند.      

در کنار نیازهای مادی بچه‌های تحت پوشش، هزینه‌های جاری یک زندگی، اعم از هزینه‌های آب، برق، گاز، اینترنت، حمل و نقل و تعمیرات احتمالی از جمله مواردی‌ست که موسسه‌های شبانه‌روزی همیشه با آن روبرو هستند.  

تامین نیازهای معنوی

مراکز شبه خانواده همواره لازم است از حضور نیروهایی به‌عنوان مددکار اجتماعی و مربیان برخوردار باشند؛ تا آن‌ها بتوانند نیازهای معنوی مددجویان تحت پوشش آن مراکز را که به‌طور طبیعی در یک خانواده وجود دارد، پوشش دهند. این مربیان باید نسبت به نیازها و ویژگی‌های فردی، عاطفی و اجتماعی کودکان و نوجوانانی که در موسسات شبانه روزی زندگی می‌کنند، آگاهی مناسبی داشته باشند تا  تعامل بهتری با آن‌ها برقرار کنند. 

پاسخ به همه‌ی این نیازها، نیازمند کمک‌های مردمی‌ست. ایجاد شرایط رشد جسمانی و روحی مطلوب برای مددجویان این مراکز، حمایت چندجانبه‌ی مردم را می‌طلبد. حمایت‌هایی که هم می‌تواند شامل کمک‌های مادی باشد و هم حوزه‌های مددکاری و کمک‌های داوطلبانه را پوشش دهد. 

تامین نیازهای مراکز شبه خانواده، باعث می‌شود این مراکز امکانات مناسب‌تری را در اختیار کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی قرار دهند و آن‌ها همانند بچه‌های دیگر تجربه و حس نزدیک‌تری نسبت به یک خانواده‌ی طبیعی داشته باشند.    

کمک به خیریه کودکان نیازمند سرپرست مهرطه

مــهــرطه، پنجره‌ای برای مــهــرورزی

مــهــرطه یکی از موسسات نگهداری شبانه‌روزی و نهادی غیردولتی‌ست؛ که با هدف نگهداری شبانه روزی از دختران بی سرپرست و بدسرپرست فعالیت می‌کند. این موسسه در طول سال‌های فعالیت خود، همواره از مشارکت مردم برای حمایت و توانمندسازی دختران مــهــرطه بهره‌مند بوده است. همراهی همیشگی مردم، باعث شده است که مهرطه بتواند فضای شبه‌خانواده‌ی امنی را برای دختران خود ایجاد کند.   

برای مشارکت مالی با خانواده‌ی مــهــرطه، می‌توانید به قسمت مــهــرورزی آنلاین بروید.

برای ارائه‌ی فعالیت‌های داوطلبانه نیز می‌توانید با شماره‌ی ۸۸۷۱۷۳۱۸-۰۲۱ تماس بگیرید تا همکاران مــهــرطه شما را راهنمایی کنند.


این مطلب را به اشتراک بگذارید