بزرگداشت عطار نیشابوری
۲۵ فروردینماه مصادف با روز بزرگداشت «عطار نیشابوری»ست. فریدالدین عطار نیشابوری یکی از عارفان و شاعران بنام ایرانیست که در قرن ششم و آغاز قرن هفتم زندگی میکرد.
۲۵ فروردینماه مصادف با روز بزرگداشت «عطار نیشابوری»ست. فریدالدین عطار نیشابوری یکی از عارفان و شاعران بنام ایرانیست که در قرن ششم و آغاز قرن هفتم زندگی میکرد. پدرش به شغل عطاری مشغول بود و پس از وفات او، فریدالدین کار پدر را ادامه داد. در داستانها آمده او با تاثیرپذیری از یک درویش، تصمیم گرفت مسیر زندگیاش را تغییر دهد و برای تزکیهی نفس به سراغ عرفای نامی آن زمان رفت.
عطار طبع شاعری بالایی داشت و به همین جهت، بیشتر اندیشههای عرفانی خود را به نظم درآورد. آثار عطار به دو دستهی منظوم و منثور تقسیم میشود. آثار منظوم شامل: غزلیات، رباعیات، قصائد و مثنویات او شامل: الهینامه، اسرارنامه، منطقالطیرو… است.
آشنایی کودکان با عطار نیشابوری
آثار عطار از تنوع خوبی برخوردار است و شامل داستانهایی در رابطه با مفهوم انسانیت، از خود گذشتگی، نوعدوستی و… میباشد. میتوان این متون را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان تعریف و یا بازنویسی کرد و به این طریق آنها را با ادبیات پربار سرزمینمان و ارزشهای اخلاقی آشنا نمود. «مژگان شیخی» از جمله نویسندگانیست که داستانهای عطار را برای کودکان بازنویسی کرده است. از جملهی آنها میتوان به مجموعههای ۱۲جلدی «قصههای تصویری از منطقالطیر»، «قصههای تصویری از تذکرهالاولیا» و «قصههای تصویری از الهینامه» (کتابهای بنفشه – انتشارات قدیانی) اشاره کرد.
از آثار دیگری که میتوان نام برد، کتاب «قصههای شیخ عطار» نوشتهی «مهدی آذریزدی» (انتشارات امیرکبیر) است که حکایتهای عطار را با زبانی روان برای کودکان و نوجوانان بازنویسی کرده. این کتاب بهصورت صوتی نیز توسط هنرمند محبوب و توانمند «شبنم مقدمی» روایت شده و در اپلیکیشنهای فیدیبو، طاقچه و کتابراه قابل دسترسیست.