طرح «صندوق وام خرد همدلی» برای مدرسه‌سازی هامون


صندوق وام خرد به‌عنوان یک گزینه‌ی بلندمدت می‌تواند بهتر از کمک‌های بشردوستانه و خیرخواهانه باشد؛ زیرا ایجاد اشتغال و فرصت‌های اقتصادی را گسترش می‌دهد و به توسعه‌ی محلی کمک می‌کند.

برنامه‌های اعتبارات خرد از رهیافت‌های مهم فقرزدایی در سال‌های اخیر در نظر گرفته شده و اعتبارات خرد به‌عنوان یک استراتژی توسعه‌ی اقتصادی دیده می‌شود. این اعتبارات به‌عنوان یک گزینه‌ی بلندمدت می‌تواند بهتر از کمک‌های بشردوستانه و خیرخواهانه باشد؛ زیرا ایجاد اشتغال و فرصت‌های اقتصادی را گسترش می‌دهد و به توسعه‌ی محلی کمک می‌کند. این اعتبارات بیشتر برای زنان و افرادی‌ست که به منابع مالی و خدمات بانکی دسترسی محدود دارند. این برنامه‌ها یکی از عمومی‌ترین راه‌های توانمندسازی اقتصادی در سراسر دنیا هست و زنان را قادر می‌سازد تا به وسیله‌ی افزایش درآمد و دسترسی به بازار و اطلاعات، قدرت و تصمیم‌گیری خود را افزایش دهند و عامل تغییر باشند.

تشکیل «صندوق وام خرد همدلی»

یکی از مشکلات مربیان روستا-مهدها نداشتن منابع لازم جهت تجهیز مهدها و یا راه‌اندازی یک اشتغال کوچک و پایدار است. در پی نیازسنجی و گفت‌وگوهایی که با این مربیان طی دوره‌های آموزشی انجام شد، آن‌ها به تاثیر این مشکلات بر آموزش کودکان اشاره‌های بسیاری داشتند. همه‌ی آن‌ها به‌اتفاق معتقد بودند که کمک‌های کوچک می‌تواند پاسخگوی این کمبودها باشد. 

در همین راستا با هم‌فکری این دوستان، پیشنهاد برگزاری یک کارگاه جهت آشنایی مربیان با روند چگونگی راه‌اندازی یک صندوق اعتباری را مطرح کردیم. خوشبختانه جمع همراه بود و ما توانستیم به تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۳۹۹ در سالن اجتماعات بازنشستگان پارک ملت (در شهر زابل) کارگاه آشنایی با صندوق اعتبارات خرد را برگزار کنیم. 

مدرس کارگاه سرکار خانم «کلثوم بزی» مدیرعامل موسسه‌ی توسعه‌ی اردیبهشت بودند که گروه مــهــرهامون (گروه مدرسه‌ساز موسسه‌ی نیکوکاری مــهــرطه) همکاری‌هایی را در طول سال جاری با این موسسه در دیگر نقاط استان سیستان و بلوچستان داشته است.

فرآیند کارگاه

۱- تهیه‌ی شناسنامه 

۲- تهیه‌ی یک پلان از مشخصه‌های فعلی مهدکودک‌های شرکت‌کنندگان

۳- تهیه‌ی یک پلان جمعی از مشخصه‌ی بهترین وایده‌آل‌ترین مهد کودک

۴- تحلیل و توضیح برای رسیدن به یک مهد کودک ایده‌آل

۵- معرفی صندوق‌های خرد و نحوه‌ی تشکیل آن

۶- مشارکت شرکت‌کنندگان برای انتخاب مسئول و منشی صندوق

۷- مشارکت در مورد جزئیات تشکیل صندوق

انتخابات «صندوق همدلی» برگزار شد

پس از برگزاری کارگاه «چگونگی تشکیل صندوق‌های اعتباری خرد»، انتخابات صندوق با حضور مربیان روستا-مهد در «سالن بازنشستگان پارک ملت زابل» به‌دلیل شرایط کرونا از طریق اسکای‌روم برگزار شد.

در این جلسه اعضای صندوق نظرات خودشان را در رابطه با اساسنامه اعلام کردند و بنا بر این گذاشته شد که جهت اعمال نظرات اساسنامه تغییر و جهت اظهار نظر در واتس‌آپ به مشورت گذاشته شود.

در این جلسه «محبوبه نیک‌نظر» به‌عنوان رئیس صندوق و «نیّره جهان‌تیغ» به‌عنوان حسابدار، مسئولیت اداره‌ی صندوق را برعهده گرفتند.

خانم «مهلا گرگ» تسهیل‌گر گروه مــهــرهامون نیز به‌عنوان نماینده‌ی این گروه در صندوق حضور داشتند.

گروه مهرهامون جهت حمایت از «صندوق همدلی» متعهد شد به میزان ۲ برابر سرمایه‌ی آورده‌شده از سوی اعضا، به صندوق کمک کند.

تعداد اعضای صندوق ۲۴ نفر بود؛ که با احتساب نماینده‌ی گروه مهر هامون به ۲۵ نفر افزایش یافت. اعضای صندوق مبلغ ۲۰,۰۰۰ تومان (بیست هزار تومان) به‌عنوان حق عضویت اولیه، و ماهیانه ۳۰,۰۰۰ تومان (سی هزار تومان) به‌عنوان آورده در پایان هر ماه واریز خواهند کرد. 

سقف وام ۵۰۰,۰۰۰ تومان (پانصد هزار تومان) در نظر گرفته شد؛ که طی قرعه‌کشی به اعضا پرداخت خواهد شد.

اعضا موظف هستند جهت درخواست وام، دلایل خود را طی یک تقاضا به صندوق اعلام کنند. وام‌های این صندوق صرفا جهت تجهیز مهد کودک و یا یک اشتغال پرداخت خواهد شد.

گروه مــهــرهامون امیدوار است با همراهی حامیان علاقه‌مند به کمک، این صندوق بتواند با افزایش سرمایه، اقدامات موثری درخصوص شرایط بهتر برای آموزش کودکان فراهم آورد.

کارگاه راه اندازی صندوق وام خرد

این مطلب را به اشتراک بگذارید