خودشکوفایی کودک با نگاهی بر انیمیشن پایپر

انیمیشن پایپر (Piper) تاثیر غلبه کردن کودک بر ترس‌هایش را نشان می‌دهد؛ که منجر به بروز توانایی‌های او می‌شود.

انیمیشن پایپر

انیمیشن «پایپر» داستان یک جوجه آبچلیک است. (نوعی پرنده‌ی ساحلی که غذایش را از زیر شن و ماسه پیدا می‌کند.) که باید برای پیدا کردن غذا دنیای پیرامون خود را بشناسد. اما ترس او از جهان تازه‌ای که بیرون از لانه در جریان است، مانع حرکتش می‌شود. با این حال مادر «پایپر» تلاش می‌کند تا به او مستقل بودن را یاد بدهد. چون پرنده‌ی مادر می‌داند که فرزندش باید قوی شود؛ تا بتواند در دنیای بزرگی که همراه با اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی‌ست زندگی کند. بنابراین «پایپر» ناچار می‌شود به دل طبیعت برود و همین مواجهه، او را به موجود توانمندتری نسبت به گذشته‌ی خودش تبدیل می‌کند. حالا او نه‌تنها می‌تواند نیازهای خود را تامین کند، بلکه به هم‌نوعانش نیز کمک می‌کند.

بعضی از ما بزرگ‌ترها فکر می‌کنیم اگر همه‌ی مسائل کودک را خودمان حل کنیم، محبت واقعی را نثارش کرده‌ایم. درحالی‌که محبت واقعی وقتی اتفاق می‌افتد که ما زمینه‌ی خودشکوفایی را برای کودک فراهم کنیم. یعنی به کودک کمک کنیم تا بتواند توانایی‌ها و استعدادهای خود را بشناسد و از آن‌ها در جهت زندگی بهتر و شادتر استفاده کند.

انیمیشن کوتاه «پایپر»

«پایپر» انیمیشن کوتاهی‌ست محصول مشترک پیکسار و والت دیزنی، که توسط «آلن باریلارو» ساخته شده است. «پایپر» در دقایقی کوتاه از غلبه بر ترس و تاثیر آن در بروز توانمندی‌های نهفته می‌گوید. این انیمیشن ۶ دقیقه‌ای بی‌کلام، بسیار خوش‌ساخت است. به کمک تصاویر چشم‌نواز، حالت‌های چهره‌ی شخصیت‌ها و موسیقی دلنشین پیام خود را ساده و قابل فهم به مخاطب ارائه می‌دهد. 

انیمیشن کوتاه piper

غلبه بر ترس‌ها، لازمه رسیدن به خودشکوفایی

هرکدام از ما ممکن است در زندگی مسائلی داشته باشیم که از مواجه شدن با آن‌ها فرار کنیم. چون نزدیک شدن به آن مسائل برای‌مان استرس‌زا و دردناک است. این اجتناب معمولا در کودکان نسبت به ما بزرگسالان بیشتر است. چون همه‌چیز برای کودک تازگی دارد و به همین دلیل ممکن است احساس ترس بیشتری را در شرایط مختلف تجربه کند. 

اگر ما به‌خاطر ترس کودک فرصت تجربه کردن را از او بگیریم؛ باعث می‌شویم شخصیت وابسته‌ای پیدا کند. درحالی‌که دقیقا همان مسائل و شرایطی که کودک از آن‌ها اجتناب می‌کند، می‌توانند نقطه‌ی شروع حرکت او به سمت رشد و بلوغ فکری باشند. ما باید کودک را به‌تدریج با دنیای پیرامونش آشنا کنیم و شرایطی را ایجاد کنیم تا بتواند چالش‌های پیش رو را حل کند. اما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که او در مدت زمان کوتاهی بر ترس‌هایش غلبه کند و مستقل شود. 

بنابراین نکته‌ی مهم برای رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب این است که صبور باشیم. تقویت اعتماد به نفس کودک برای رفع نیازهای اولیه‌ی خودش، عدم سرزنش و دادن فرصت دوباره بعد از ناکامی‌های احتمالی، باعث پرورش خلاقیت در او می‌شوند. هربار که کودک می‌تواند چالش جدیدی را حل کند، به این معناست که به مرحله‌ی بالاتری از رشد رسیده است. وقتی او به توانایی‌هایش اعتماد می‌کند و ترس را کنار می‌گذارد، به نسخه‌ی بهتری از خودش تبدیل می‌شود و از لحظه‌های زندگی بهره و لذت بیشتری می‌برد.

انیمیشن زیبای «پایپر» به کودک نشان می‌دهد که باید با ترس‌هایش روبرو شود و شهامت تجربه کردن اولین‌ها را داشته باشد. برای شروع لازم است از منطقه‌ی امن خود فاصله بگیرد و برای موفق شدن و رسیدن به خواسته‌هایش تلاش کند.      

غلبه بر ترس در کودکان

درباره‌ی انیمیشن پایپر با کودک گفتگو کنیم

بعد از تماشای انیمیشن «پایپر» به همراه کودک، می‌توانیم یک گفتگوی صمیمی را با او آغاز کنیم.  گفتگو درباره‌ی این انیمیشن، فرصتی‌ست تا کودک را با شیوه‌های مقابله با ترس‌هایش آشنا کنیم. البته باید این نکته را در نظر بگیریم که روند تغییر رفتار در هر کودک بر اساس شخصیت او متفاوت است. بنابراین برای ارائه‌ی راهکارهای غلبه بر ترس، لازم است ویژگی‌های منحصر به فرد کودک را در نظر بگیریم. این‌که توان جسمی و روحی او چه میزان است و چه محدودیت‌هایی دارد.

از کودک سوال بپرسیم

با پرسیدن سوال‌هایی درباره‌ی انیمیشن، کودک را در گفتگو مشارکت دهیم و به او کمک کنیم تا تجربیات خود را با تجربه‌ی رشد جوجه آبچلیک مقایسه کند. 

  • اگر جای جوجه بودی، مثل او می‌ترسیدی؟
  • به نظرت چه چیزی باعث شد جوجه کوچولو شجاع و قوی شود؟
  • اگر به‌تنهایی کارهای مربوط به خودت را انجام دهی بهتر است؟ یا این‌که از دیگران کمک بگیری؟
خودشکوفایی کودک - انیمیشن پایپر

«پایپر» در سال ۲۰۱۷ موفق به کسب جایزه‌ی اسکار بهترین انیمیشن کوتاه شد. برای تماشای انیمیشن کوتاه «پایپر» می‌توانید به اپلیکیشن‌های نماوا و فیلیمو مراجعه کنید.


این مطلب را به اشتراک بگذارید