پویش جمعآوری اسباب بازی و کتاب برای کودکان روستا
موسسه نیکوکاری مهرطه در جایگاه خانوادهای بیمرز برای کودکان نیازمند، نیمهی پاییز را با طرح «روایتگر مــهـــربانی» با ایدهی پویش جمع آوری اسباب بازی و کتاب برای کودکان روستا (مناطق جیرفت کرمان و هامون سیستان و بلوچستان) سپری میکند.
پویش جمع آوری اسباب بازی و کتاب برای کودکان روستا
موسسهی نیکوکاری مهرطه در جایگاه خانوادهای بیمرز برای کودکان نیازمند، نیمهی پاییز را با طرح «روایتگر مــهـــربانی» با ایدهی جمعآوری اسباببازی و کتاب سپری میکند.
در این طرح از عموم مردم مــهــرورز دعوت میکنیم تا با اهدای کتاب و اسباببازی به کودکان روستاهای مناطق جیرفت کرمان و هامون سیستان و بلوچستان؛ تاثیرگذار، شادیبخش و روایتگر مــهــربانی باشند.
موسسهی نیکوکاری مــهــرطه در این طرح با تمرکز بر دو نیاز اساسی کودکان و با توجه به کمبود امکانات در مناطق محروم؛ هدف رشد، ارتقا و گسترش و فراگیری مــهــرورزی را دنبال میکند.
بازی و آموزش، نیاز اولیه کودک
نیاز به آموزش، حرکت، جنب و جوش و بازی؛ از نیازهای اولیهی هر کودک است.
هرچه امکان پرداختن کودک به بازیهای سالم و سازنده بیشتر باشد، فکر و جسم او بهتر پرورش مییابد و خصوصیتهای اجتماعی و تعاملی در ساختار ذهنی او بهبود مییابد. هرگونه محبت به کودک در او فلسفهای شناختی دارد که معنای آن در بازی نمود پیدا میکند.
بازی، رفتار هوشمندانه را تقویت میکند و زمینههای لازم برای یادگیری، رشد ذهنی و ارتقای هوش هیجانی کودک را در بستری جذاب ایجاد میکند. در بازی، کودک با اصول ارتباطی، قوانین و مقررات آشنا شده و حس همکاری، همیاری و مشارکت در او توسعه مییابد.
بازی در شرایط مناسب میتواند اعتماد به نفس کودک را افزایش داده و به شکلگیری شخصیت سالم کمک کند. بازی کردن باعث رشد در هماهنگی میان مغز و بدن –دستگاهها و اعضای مختلف- در کودک شده و تمرینی برای بروز احساسات مختلف مانند شادی، ترس، تردید، خشم و… در کودک به شمار میرود.
هرگونه رفتار در کودک فلسفهای شناختی دارد که معنای آن در بازی نمود پیدا میکند.
کودک در زمان بازی کردن، کیستی، هویت و تواناییهای خود را کشف میکند و یاد میگیرد که چه مهارتهایی برای هماهنگی با محیط نیاز دارد. کنجکاوی کودک در فضای بازی برانگیخته میشود و تجربهی انتخاب آزادانه برای او اتفاق میافتد.
امکان ابراز وجود، خلاقیت، بیان آرزوها و رویاپردازی از طریق بازی برای کودک فراهم میشود. دنیای بدون بازی از نگاه کودک مانند یک قفس کوچک و زندان است.
تجربهی دنیای کودکانه و بازی کودکان را میتوان به شرح زیر خلاصه کرد:
- تمام زندگی کودک در بازی شکل واقعی به خود میگیرد.
- تجارب زندگی کودک از طریق بازی صورت میگیرد.
- بازی در کودکان موجب رشد و تحول میشود.
- کودکان از طریق بازی، خلاقیتهای خویش را شکوفا میسازند.
- کسب مهارتهای شخصی، اجتماعی، اقتصادی و… از طریق بازی در کودک اتفاق میافتد.
- بازی برای کودک بهمنزلهی کار و پروژهای مهم محسوب میشود.
- بازی عاملی مهم و مؤثر در رشد و شکوفایی استعدادهای کودک به شمار میرود.
- بازی در تربیت احساسات کودک تأثیر بهسزایی دارد.
- بازی به کودکان امکان میدهد که نسبت به افراد محیط جهان و طبیعت پیرامون خود شناخت کافی پیدا کنند.
- بازی منبع غنی آموزشی برای کودک به حساب میآید.
کودکان درک بسیار کمی از جهان اطرافشان دارند. این امر بهخاطر محدودیت در تجربیاتیست که با آن مواجه بودهاند و میزان این درک بر اساس شرایطی که در آن رشد کردهاند متغیر خواهد بود.
در کنار بازی، کتاب و کتابخوانی یکی از مهمترین فعالیتهاییست که میتوان کودکان را به آن تشویق کرد.
کتاب خواندن برای کودک مانند یک سفر جادوییست.
کتاب خواندن برای کودکان فقط امری سرگرمکننده نیست، بلکه دروازهای برای یادگیری در مورد افراد، مکانها و ایدههای دیگر با امکاناتی نامحدود است.
کودکان درک بسیار کمی از جهان اطرافشان دارند. این امر بهخاطر محدودیت در تجربیاتیست که با آن مواجه بودهاند و میزان این درک بر اساس شرایطی که در آن رشد کردهاند متغیر خواهد بود. کتاب خواندن در وسعت یافتن تجربیات و تنوع درک و شناخت تاثیر زیادی داشته و به کودکان کمک میکند تا با توسعه یافتن شخصیت، امکان بیشتری برای همدلی و همبستگی با دیگران داشته باشند.
نقش مهم کتاب و کتابخوانی در زندگی کودکان:
- کتاب و کتابخوانی، مهارتهای واژگانی و زبان را توسعه میدهد.
- کتاب، کنجکاوی برای کسب دانش، آگاهی و مهارت را تقویت میکند.
- کتاب، همدلی و همبستگی اجتماعی را در شخصیت کودک افزایش میدهد.
- کتاب و کتابخوانی، اوقات سرگرمکننده ، مستقل و موثری برای کودک ایجاد میکند.
- کتاب خوانی، تمرکز و فعالیت مغز را بهبود میبخشد و خلاقیت کودک را تقویت میکند.