روز تشکل‌ها و مشارکت مردمی

22 امرداد، روز تشکل‌ها و مشارکت مردمی گرامی باد. هدف از این نامگذاری تاکید بر اهمیت عملکرد سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن) در جامعه است.

تشکل و مشارکت مردمی

۲۲ امرداد روز تشکل‌ها و مشارکت مردمی نامگذاری شده است. هدف از این نامگذاری تاکید بر اهمیت عملکرد سازمان‌های مردم‌نهاد در جامعه است. سازمان‌های مردم‌نهاد (سازمان‌های غیردولتی) که به اختصار «سمن» نیز گفته می‌شود، شامل موسسات، تشکل‌ها و انجمن‌هایی می‌شود که توسط مردم شکل می‌گیرد و فعالیت‌های آن مراکز زیر نظر خود مردم و مستقل از دولت اداره می‌شود. سازمان‌های مردم‌نهاد در کشورهای مختلف با در نظر گرفتن قوانین و فرهنگ مخصوص آن کشور برای انجام امور داوطلبانه با گرایش‌های فرهنگی، بشردوستانه، محیط زیست و… فعالیت می‌کنند.

اهداف سازمان‌های مردم‌نهاد

برخی از اهداف سازمان‌های مردم‌نهاد به شرح ذیل است:

  • بهبود شرایط محیط زیست و گردشگری کشور
  • کمک‌های درمانی به بیماران خاص در حوزه‌ی سلامت
  • حمایت از افراد مبتلا به اعتیاد در حوزه‌ی آسیب‌های اجتماعی
  • بالا بردن سطح رفاه قشرهای محروم و آسیب‌پذیر جامعه

انواع نگرش تشکل‌های مردمی نسبت به امور خیریه

نگاه اولیه

تشکل‌های مردمی طبق این نگرش برای انجام امور خیریه‌ای و حمایتی، رابطه‌ی یک‌طرفه میان کمک‌دهنده و کمک‌گیرنده را انتخاب می‌کنند. در این نوع کمک‌رسانی‌ها توجه چندانی به توانمندسازی افراد نمی‌شود و کمک‌گیرنده صرفا دریافت‌کننده خدمات است.

نگاه توسعه‌یافته

در این نگاه تمرکز اصلی تشکل‌های مردمی بیشتر روی توانمندسازی افراد است تا دادن کمک‌هایی که تنها به‌صورت مقطعی و کوتاه‌مدت اثرگذار است. شرایط اشتغال‌زایی متناسب با توان افراد، یکی از خدمات این حوزه است که باعث می‌شود مددجویان بدون وابستگی به سازمان‌های مردم‌نهاد یا هر شخص دیگری متکی به خودشان باشند. علاوه بر این احساس مفید بودن، اعتماد به نفس و روحیه‌ی افراد را بالا می‌برد.

موسسه‌ی مــهــرطه، سازمانی مردم‌نهاد

موسسه‌ی نیکوکاری مــهــرطه نهادی غیرانتفاعی و غیردولتی‌ست که در سال ۱۳۸۱ با هدف نگهداری شبانه‌روزی از دختران بی‌سرپرست و بدسرپرست، با انگیزه‌ی والای انسان‌دوستی شروع به کار کرده است. موسسه‌ی خیریه مــهــرطه در این مسیر همواره از حضور خیرین نیکوکار بهره‌مند شده است. داوطلبان و خیرین پرمــهــری که گام‌های مهم و موثری در کمک‌رسانی به دختران مــهــرطه برداشته‌اند تا آن‌ها نیز از شرایط مناسبی در زندگی برخوردار شوند. داوطلبان مــهــرطه غیر از حمایت‌های مالی با توجه به تخصص و مهارت خود، در حوزه‌های مختلف برای دختران مــهــرطه فعالیت می‌کنند. علاوه بر آن داوطلبان دیگری در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار که تحت پوشش مــهــرطه هستند، اقدامات مناسبی انجام داده‌اند. مــهــرطه قدردان خیرین و داوطلبان همیشه‌همراهی‌ست که بی‌هیچ چشم‌داشتی مــهــر خود را نثار خانواده‌ی مــهــرطه می‌کنند. 


این مطلب را به اشتراک بگذارید