کودکان و نیاز به استفاده از ماسک

در بیانیه‌ی اخیر سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است که تصمیم‌گیری درباره‌ی این‌که آیا کودکان بین ۶ تا ۱۱ سال هم باید از ماسک استفاده کنند، به ارزیابی خطراتی مانند: میزان گسترده بودن انتقال کووید-۱۹، تراکم جمعیت، فعالیت‌های اجتماعی و… در منطقه‌ی محل زندگی کودک بستگی دارد.

ماسک بهداشتی

آیا کودکان برای پیشگیری از کرونا، به ماسک زدن نیاز دارند؟

تجربه‌ی چندماه گذشته، در مورد ابتلای گروه‌های سنی مختلف در ابتلا به کرونا، نشان داده است که کودکان نیز از این بیماری و عواقب آن در امان نیستند و لازم است آن‌ها هم از ماسک استفاده کنند.

از کودکان به‌عنوان عامل خاموش انتقال کرونا یاد می‌کنند؛ زیرا ممکن است بدون هیچ علامتی فقط ناقل ویروس باشند. بر اساس گزارش‌های به ثبت رسیده، کودکان نشانه‌های خفیف‌تری در بیماری کرونا نسبت به بزرگسالان نشان می‌دهند و در مقابل؛ سالمندان معمولاً بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر این بیماری دارند.

 سازمان جهانی بهداشت اخیرا اعلام کرده است کودکان بین ۶ تا ۱۱ سال هم باید به‌منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در فضاهای عمومی ماسک بزنند.

توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت درحالی مطرح شده است که تصور بر این بود که کودکان زیر ۱۲ سال به اندازه‌ی بزرگسالان در انتشار ویروس کرونا نقش ندارند. در بیانیه‌ی اخیر سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است که تصمیم‌گیری درباره‌ی این‌که آیا کودکان بین ۶ تا ۱۱ سال هم باید از ماسک استفاده کنند، به ارزیابی خطراتی مانند: میزان گسترده بودن انتقال کووید-۱۹، تراکم جمعیت، فعالیت‌های اجتماعی و… در منطقه‌ی محل زندگی کودک بستگی دارد.

 مقامات سازمان جهانی بهداشت باوجود شبهه در آمار موجود در مورد میزان ابتلا و نشانه‌های شدید در مورد کودکان، هشدار داده‌اند که ممکن است برخی از کودکان هم به بیماری‌ شدید مبتلا شده و حتی جانشان را از دست بدهند.

کودک و ماسک در مدرسه

بازگشایی مدارس در دوران کرونا

درحالی‌که مدارس زیادی در سراسر دنیا بازگشایی شده‌اند، همگان اتفاق نظر دارند که فعالیت ایمن مدارس تا چه اندازه در کنترل یا شیوع ویروس و بیماری اهمیت داشته و تاثیرگذار خواهد بود. فاصله‌گذاری اجتماعی، نصب تجهیزات بهداشت دست‌ها، استفاده از اتیکت‌های تنفسی و استفاده از ماسک چه توسط کارکنان یا خود بچه‌ها از موارد مهم پیشگیرانه و مراقبتی به شمار می‌رود.

چگونه کودکان را به ماسک زدن تشویق کنیم؟

طبق دستورالعمل‌های پیشنهاد‌شده بهتر است کودکان تا حد امکان در خانه بماننده و در مکان‌های عمومی از ماسک استفاده کنند. با توجه به توصیه‌ی متخصصان، ماسک برای کودکان زیر دو سال توصیه نمی‌شود زیرا باعث اختلال در نفس کشیدن آن‌ها خواهد شد. بهترین راهکار در روزهای اپیدمی ویروس کرونا، در خانه ماندن است؛ اما می‌توان برای کودکان بالای دو سال شیوه‌هایی برای تشویق به ماسک زدن را در پیش گرفت:

با توجه به سن کودک با او در مورد کووید-۱۹ حرف بزنید و احتیاط‌های لازم را با استفاده از قصه و بازی با بیانی کودکانه به اطلاع او برسانید تا کمترین میزانِ اضطراب و نگرانی ایجاد شود.

چگونه کودکان را به ماسک زدن تشویق کنیم؟

ماسک کودک بهتر است چطور باشد؟ چطور با بازی کودک را با ماسک زدن آشنا کنیم؟

  • متناسب با روحیه‌ی کودک از ماسک‌هایی که رنگارنگ هستند استفاده کنید.
  • اگر خودتان ماسک می‌دوزید سعی کنید از رنگ‌هایی که فرزندتان دوست دارد یا از پارچه‌هایی که تصاویر شخصیت‌های کارتونی دارند استفاده کنید. ماسک‌های جراحی ممکن است برای کودکان ترسناک به نظر برسند.
  • هنگامی‌که با کودک خود بازی می‌کنید برای عروسک‌های او نیز از ماسک استفاده کنید.
  • همراه کودک خود بر روی ماسک‌ها نقاشی بکشید و آن‌ها را طراحی کنید.
  • حین بازی با کودک خود نقش پزشک را بازی کرده و به‌این‌ترتیب او را به ماسک زدن تشویق کنید.

قبل از این‌که نیاز شود کودک ماسک بزند، وقت بگذارید و درباره‌ی ماسک زدن صحبت کنید. این رویکرد کمک می‌کند خاطرجمع شوید که درصورت نیاز، کودک فرصت دارد سوال و تمرین کند.

چگونه بدون ترساندن کودکان با آن‌ها درباره‌ی استفاده از ماسک صحبت کنیم؟

دکتر ریچل جی.ثورنتون، پزشک اطفال و استادیار بخش کودکان و نوزادان در دانشکده‌ی پزشکی جانز هاپکینز، در مصاحبه با لسآنجلس تایمز، بر اهمیت روراستی و صراحت والدین هنگام توضیح دلایل استفاده از ماسک به کودکان تاکید کرده است.

در گام‌های اولیه‌ی گفت‌وگو، بهتر است پیش‌فرض را بر این نگذاریم که کودک از ماسک زدن امتناع خواهد کرد.

دکتر ثورنتون درباره‌ی این‌که چگونه بدون ترساندن کودکان با آن‌ها درباره‌ی استفاده از ماسک صحبت کنیم، می‌گوید: «از کلمات و مفاهیم ساده استفاده کنید، در حدی که برای کودک قابل فهم باشد. قبل از این‌که نیاز شود کودک ماسک بزند، وقت بگذارید و درباره‌ی ماسک زدن صحبت کنید. این رویکرد کمک می‌کند خاطرجمع شوید که درصورت نیاز، کودک فرصت دارد سوال و تمرین کند.»

آیا کودکان برای پیشگیری از کرونا به ماسک زدن نیاز دارند؟

چه نکاتی را در نظر بگیریم؟

هم‌زمان، مراقب باشید پوششی که به‌عنوان ماسک برای کودک استفاده می‌کنید به او احساس خفگی ندهد یا خطر تنگی نفس به همراه نداشته باشد؛ مادامی‌که کودک بتواند طبیعی و راحت نفس بکشد، زدن ماسک برای او چالش نداشته و بی‌خطر است.

چنانچه استفاده از ماسک حواس‌ کودک را به این تجربه‌ی جدید متمرکز کرده و باعث شود بیشتر صورتش را لمس کند؛ باید در استفاده از ماسک برای کودک تجدید‌نظر کرد.

درصورتی‌که کودک به بیماری‌های مزمن یا حاد مانند نقص ایمنی، مشکل ریه یا سایر بیماری‌های خاص مبتلاست، توصیه می‌شود در مورد نوع ماسک (پارچه‌ای یا فیلتردار) و شیوه‌ی کاربرد آن، با پزشک اطفال تماس بگیرید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

پوشاندن صورت به‌ویژه در مواقعی توصیه می‌شود که امکان رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی (که معیار آن حفظ فاصله‌ی دو متری با دیگران است) میسر نباشد. اگر کودکی همراه والدین یا سرپرستان برای پیاده‌روی یا بازی از خانه خارج شود، در وضعیتی که حفظ فاصله‌ی دو متری با دیگران ممکن است، استفاده از ماسک ضرورتی ندارد.

با این همه، لازم است به یاد داشته باشیم پوشاندن صورت با ماسک به‌ این معنا نیست که ضرورت فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت فاصله‌ی فیزیکی با دیگران نادیده گرفته شود. حتی وقتی صورت را با ماسک پوشانده‌اید، همچنان حفظ فاصله‌ی دست‌کم دو متری از دیگران اهمیت دارد تا خطر انتقال کووید-۱۹ به حداقل برسد و از شیوع آن جلوگیری شود.

علاوه بر این، درست کردن ماسک در خانه یا اهدای آن به دیگران به‌عنوان فعالیتی جمعی یا خانوادگی این حس را به کودکان منتقل می‌کند که در امان‌اند و هم‌زمان کمک رساندن به هم‌نوعان را به آن‌ها آموزش می‌دهد.

خانواده‌ی مــهــرطه

خانواده‌ی مهرطه نیز، علاوه بر ایجاد مشارکت فرزندان خود در فعالیت‌های بشردوستانه و تولید گان (لباس‌های محافظ) مورد نیاز برای مراکز پزشکی، پروتکل‌های بهداشتی را با دقت تمام در بخش‌های مختلف اداری، خانه‌ی ارغوان، خانه‌ی اقاقیا و تعامل مربیان با کودکان رعایت کرده و از هیچ فرصتی جهت آموزش به دختران تحت سرپرست خود فروگذار نمی‌کند.


این مطلب را به اشتراک بگذارید