زنان باورمند، فاتحان قله‌ی دانش

کتاب زنان در علم، داستان زندگی ۵۰ زن پیشگام و جسور است که دنیا را تغییر دادند. زنان این کتاب برای داشتن شغل‌هایی که دوست داشتند، با کلیشه‌ها جنگیدند؛ و زمانی‌که دیگران به توانایی‌هایشان شک داشتند، آنها به خودشان و توانایی‌هایشان باور داشتند.

کتاب زنان در علم

همه‌ی ما دوست داریم فرزندان‌مان به علم گرایش داشته باشند و در این مسیر با شوق قدم بردارند. یکی از راه‌هایی که می‌تواند اشتیاق کسب علم را در بچه‌ها ایجاد کند و باعث شود تا برای رسیدن به هدف خود انگیزه پیدا کنند، آشنایی با افراد موفق در عرصه‌ی علم است.

ممکن است فرزندان ما دخترانی باشند که گمان می‌کنند جنسیت امری تعیین‌کننده یا عاملی موثر در سرنوشت آنان است؛ یا حتی تصور می‌کنند فعالیت‌های علمی در جامعه برای آن‌ها دشواری‌هایی به‌همراه دارد. در اختیار قرار دادن کتاب‌هایی با موضوع معرفی زنان موفق برای چه دختران و چه پسران، می‌تواند آن‌ها را در مسیر زندگی امیدوار و مصمم سازد و ریشه‌های فضای تبعیض‌آمیز را در ذهن و باورهای آنان از کودکی سست کند.

زنان در علم

۵۰ پیشگام جسور که دنیا را تغییر دادند

«راشل ایگنوتوفسکی» نویسنده و تصویرگری‌ست که با الهام گرفتن از تاریخ علم، کتاب‌هایی زیبا خلق کرده؛ اما کتاب «زنان در علم»  در میان دیگر آثار او از جایگاهی ویژه برخوردار است. 

«کتاب زنان در علم، ۵۰ پیشگام جسور که دنیا را تغییر دادند» داستان زندگی ۵۰ زن پیشگام در علم است که هرکدام از آن‌ها با وجود شرایط سختی که در زندگی با آن روبه‌رو بوده‌اند، توانستند در حوزه‌های مختلف علمی به کشفیاتی دست پیدا کنند. از این‌رو کتاب «زنان در علم» الگوی مناسبی برای دختران آسیب‌دیده است و به آن‌ها نشان می‌دهد اگر به خودباوری مطلوبی رسیده باشند و برای هدف‌شان تلاش کنند، مشکلات زندگی و باورهای نادرست نمی‌تواند مانع پیشرفت آن‌ها شود.

زنانی که خود را باور داشتند

زمانی‌که دیگران به توانایی‌هایشان شک داشتند، آن‌ها مجبور بودند خودشان را باور داشته باشند.

در بخشی از مقدمه‌ی کتاب این‌چنین آمده: «در گذشته بسیار شایع بود که زنان دسترسی چندانی به تحصیلات نداشته باشند. زنان خیلی‌وقت‌ها اجازه‌ی انتشار مقالات علمی‌شان را نداشتند. از زنان انتظار می‌رفت چنان بار بیایند که همسران و مادرانی خوب باشند و شوهران‌شان زندگی آن‌ها را تامین کنند. خیلی از مردم فکر می‌کردند زنان به اندازه‌ی مردان باهوش نیستند. زنان این کتاب مجبور بودند برای داشتن شغل‌هایی که دوست داشتند، با این کلیشه‌ها بجنگند. آن‌ها قواعد و قوانین را زیر پا گذاشتند، نوشته‌های خود را با نام‌های مستعار منتشر کردند، و فقط و فقط به عشق یادگیری کار کردند. زمانی‌که دیگران به توانایی‌هایشان شک داشتند، آن‌ها مجبور بودند خودشان را باور داشته باشند.» 

مریم میرزاخانی، زن نخبه‌ی ایرانی

«مریم میرزاخانی» دانشمند ریاضی‌دان برجسته‌ی ایرانی، در سال ۱۹۹۹ میلادی از دانشگاه «صنعتی شریف» و برای ادامه‌ی تحصیل به آمریکا مهاجرت کرد.  پس از پایان تحصیلش در دانشگاه هاروارد، در دانشگاه استنفورد مشغول به تدریس شد. «مریم میرزاخانی» اولین دانش‌آموز شرکت‌کننده از ایران بود که در آزمون المپیاد ریاضی نمره‌ی کامل گرفت و دو سال متوالی موفق به دریافت مدال طلا شد.

از نکات جذاب «کتاب زنان در علم»، معرفی «مریم میرزاخانی» ریاضی‌دان و زن نخبه‌ی ایرانی در بخش پایانی آن است.

سخن پایانی

«زنان در علم» در مجله‌ی «نیویورک تایمز» و سایت «آمازون» جزو پرفروش‌ترین کتاب‌ها درباره‌ی علم و نقش زنان در آن بوده است.

تصاویر کتاب نیز از جذابیت خوبی برخوردار است و مخاطب را همراه می‌کند.

این کتاب ارزشمند در «انتشارات فاطمی» به چاپ رسیده است.


این مطلب را به اشتراک بگذارید