اختتامیه نهمین دوره جایزه کتاب مــهــر

مراسم اختتامیه نهمین دوره جایزه کتاب مــهــر، با انتخاب و معرفی برترین کتاب رمان منتشرشده در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در حوزه نوجوان، برگزار شد.

مراسم اختتامیه نهمین دوره جایزه کتاب مــهــر، با انتخاب و معرفی برترین کتاب رمان منتشرشده در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در حوزه نوجوان، در سالن غدیر مرکز آفرینش‌های هنری، توسط موسسه نیکوکاری مــهــرطه برگزار شد.

در ابتدای مراسم، «زهره زارع» مدیرعامل موسسه مــهــرطه، هدف اولیه جایزه کتاب مــهــر را ترویج کتاب‌خوانی جهت آشنایی دختران نوجوان با جهان‌های مختلف و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس و مهارت‌های آنان عنوان کرد و افزود:

«در طی این سال‌ها میزان تاثیرگذاری کتاب مــهــر باعث شد تا برگزاری آن با فرم مسابقه و اهدای جایزه همراه شود.» وی ادامه داد: «از سال ۱۳۹۰ اولین جرقه‌های پیشنهاد جایزه کتاب مــهــر توسط جناب «علی‌اصغر سیدآبادی» _ نویسنده و مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی _ مطرح شد و در بستر موسسه‌ی مــهــرطه جای گرفت. پس از آن پرورش این ایده به‌واسطه‌ی حمایت سرکار خانم‌ها «امراللهی» و «میرزانژاد» دنبال شد.»

جایزه کتاب مــهــر؛ رویدادی فرهنگی

«زهره زارع» با تاکید بر این‌که جایزه کتاب مــهــر برای افزایش سطح آگاهی نوجوانان و در راستای تشویق آن‌ها به کتاب‌خوانی مطرح شده؛ تصریح کرد: 

«جایزه کتاب مــهــر در تمام ادوار گذشته، در قالب یک فعالیت فرهنگی، با همکاری نهادهای مدنی و موسسات مرتبط با فعالیت‌های اجتماعی برگزار شده است. و به‌مرور، گروه‌های مختلفی به این جشنواره اضافه شده‌اند.» 

زهره زارع در مراسم اختتامیه جشنواره کتاب مهر

وی افزود: «در بستر جایزه‌ی کتاب مــهــر، نوجوانان علاوه بر مطالعه، بررسی و نقد کتاب‌های دیگر، ارتباط موثر و فعالیت گروهی برای انتخاب بهترین کتاب را نیز تجربه می‌کنند.» 

مدیرعامل موسسه مــهــرطه ادامه داد: «خدا را شاکرم که بعد از یک دوره برگزاری مجازی این جایزه در سال گذشته به دلیل محدودیت کرونا، امسال توانستیم به‌صورت حضوری آیین اختتامیه را برگزار کنیم. و پایدار و مصمم به مسیرمان ادامه دهیم.» 

وی در پایان گفت: «امید دارم جایزه کتاب مهر که پرتو نوری در سپهر فرهنگ کتابخوانی‌ست، در سال‌های آینده بیش از پیش در سطح ملی گسترش پیدا کند. و با حمایت شما از این نهال نوپای فرهنگ و ادب، بتوانیم در راستای اعتلای آگاهی و دانش دختران نوجوان این سرزمین، قدم کوچکی برداریم.»

داوری آثار

سپس «شیدا رنجبر» دبیر علمی جایزه کتاب مــهــر، در مورد نحوه‌ی داوری و تعداد کتاب‌های خوانده‌شده طی یک سال، توضیحاتی ارائه داد. 

به گفته‌ی وی، دختران نوجوان داور، در این دوره ۸۱ عنوان کتاب رمان نوجوان از انتشارات هوپا، افق، پیدایش، ایران بان، چشمه، شهر قلم و پرتقال و … را در ۷ گروه مورد نقد و داوری قرار داده‌اند.

برگزیدگان

مراسم با اعلام کتاب‌های برتر و تقدیر در حوزه تالیف و ترجمه توسط داوران نوجوان ادامه یافت. داوران نوجوان ضمن نقد و بررسی و خواندن بخش‌هایی ازکتاب‌ها، برگزیدگان خود را معرفی کردند.

در این جشنواره کتاب «آساره و ماغ ماه» نوشته‌ی «حمید اباذری» به‌عنوان کتاب برگزیده تالیفی، معرفی شد. و کتاب «تکه‌هایی که من شدند» ترجمه‌ی «شروین جوانبخت»، به‌عنوان کتاب برگزیده ترجمه توسط داوران انتخاب شد.

همچنین کتاب «گورشاه» نوشته‌ی «سیامک گلشیری» و کتاب «دیو» به ترجمه‌ی «شیدا رنجبر»، به ترتیب عنوان کتاب تقدیری تالیف و تقدیری ترجمه این دوره را کسب کردند و نشان جایزه کتاب مــهــر را دریافت نمودند.

نهمین دوره جایزه کتاب مــهــر یک تقدیر ویژه نیز از «حمزه خوشبخت» مروج کتاب و کتاب‌خوانی ایران و قصه‌‌گوی جوان بندرعباسی داشت. 

با همراهان دوره نهم جایزه کتاب مــهــر آشنا شوید.

جشنواره کتاب مــهــر بر اساس ترویج کتاب‌خوانی جهت آشنایی دختران نوجوان با جهان‌های مختلف و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس و مهارت‌های آنان در سال ۱۳۹۰ شکل گرفته است.

نهمین دوره‌ی جشنواره کتاب مــهــر، روز پنجشبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه به پایان رسید.


این مطلب را به اشتراک بگذارید