روز جهانی خیریه و کاشت نهال مــهــر


دختران خانه مهرطه در روز جهانی خیریه، کاشت یک نهال را تجربه کردند. آن‌ها احساس مسئولیت و انگیزه برای مراقبت از نهال‌های شکننده و کوچک را تمرین کردند.

به یاد دارید چگونه اولین‌بار در کودکی دانه‌ای کاشتید و چطور به انتظار رشد آن نشستید؟ چه کارهایی برای رشد دانه و سپس نهال کوچک خود کردید؟ چه امکاناتی برای سرسبز ماندن آن فراهم کردید؟ چقدر برای شکوفا شدن گیاه‌تان صبوری کردید؟ چطور از آن مراقبت کردید تا به بار نشسته و گل یا میوه دهد؟ بعد از جوانه زدن، گل دادن یا میوه دادن چه احساساتی را تجربه کردید؟

رویداد کاشت نهال در خانه خیریه مــهــرطه

دختران خانه مهرطه در روز  جهانی خیریه، کاشت یک نهال را تجربه کردند.

آن‌ها احساس مسئولیت و انگیزه برای مراقبت از نهال‌های شکننده و کوچک را تمرین کردند. به زمینی که در آن نهال‌ها را با دست‌های کوچک خود کاشتند، علاقه نشان دادند. و با دقت از تمام جزئیات محیط اطراف گیاهان خود مراقبت کردند. دختران مــهــرطه همکاری و تلاش گروهی را برای رشد و پیشرفت بهتر آموختند. آن‌ها نمونه کوچکی از توسعه شخصی و اجتماعی را تمرین کردند.

ویژگی‌های مشترک داوطلبان خیریه و کاشت نهال

کاشتن یک دانه و کمک به سرسبز شدن آن، مفهومی عمیق را در ذهن ما تداعی می‌کند. تمام کسانی که کاشتن بذر گیاه یا بذری از جنس مــهــر را تجربه می‌کنند، ویژگی‌هایی مشترک دارند. نیت آن‌ها کمک به رشد و پیشرفت است. و هر دو کار، ایده‌های مشترکی را دنبال می‌کنند:

اهمیت شروع از صفر:

نهال‌های کوچک مانند هر فعالیت یا هدفی، در ابتدا نیاز به محیط مناسبی دارند؛ تا رشد کنند. این مرحله شروع توسعه است.

مراقبت:

همانند مراقبت از کودکان، دانه‌ها نیز به آبیاری و مراقبت نیاز دارند. این مرحله مشابه مراحل اولیه پرورش کودکان است.

صبر:

یکی از اصول مهم کاشتن دانه، نیاز به صبر است. به همین ترتیب در کارهای خیریه نیز، نتایج به‌صورت فوری حاصل نمی‌شود. و نیاز به صبر و پیگیری داریم.

رشد و توسعه:

نهال‌ها به‌تدریج و با مراقبت، گیاهانی قوی و سالم می‌شوند. به همین ترتیب، با پشتیبانی و حمایت همه‌جانبه، کودکان نیز به افرادی با توانایی‌ها و مهارت‌های بیشتر تبدیل می‌شوند.

محافظت و پشتیبانی مداوم:

همانند گیاهان که نیاز به نگهداری و مراقبت دارند تا در برابر آسیب‌های مختلف محافظت شوند، کودکان نیز به حمایت و پشتیبانی مداوم نیاز دارند.

شکوفایی و استقلال فردی:

هدف نهایی کاشتن نهال یا بذر، شکوفایی و تبدیل شدن به گیاهی پربار و تنومند است. در فعالیت‌های خیریه و بشردوستانه نیز، تبدیل شدن کودکان یا افراد آسیب‌پذیر به افرادی قوی، مستقل و مسئول، مهم‌ترین دستاورد است. نهال کوچک به درخت تنومندی تبدیل می‌شود و کودکان نیازمند به افرادی رشدیافته، که توانایی اداره یک زندگی پربار و مستقل را دارند.

ایده‌های مشترک کاشت گیاه و مراقبت از کودکان:

  • رشد و شکوفایی نیاز به مراقبت و پشتیبانی مداوم دارد.
  • صبر و تاب‌آوری نقش مهمی در به بار نشستن بذرها و اهداف دارد.
  • برای تغییر و بهبود در وضعیت کودکان، به تعهد و پیگیری دلسوزانه نیاز داریم. 
  • روند فعالیت در امور مهم نیازمند همدلی ست.
  • رشد و توسعه کودکان نیازمند پشتیبانی همه‌جانبه است. 
  • همکاری و تعامل جمعی می‌تواند به کسب نتایج موثر و رسیدن به هدف مشترک کمک کند.

در کنار هم برای رشد و شکوفایی کودکان

مراحلی که یک شبه‌خانواده مانند موسسه نیکوکاری مهرطه برای رشد دختران خود طی می‌کند، شباهت زیادی به روند رشد یک گیاه دارد. هر مرحله از کاشتن تا رشد، نیازمند توجه، دقت، صبوری و حمایت همه‌جانبه است. 

جرج واشنگتن کاروِر، فیلسوف و نویسنده آمریکایی می‌گوید: «هر کودک مانند یک دانه است. که باید با عشق و مراقبت کاشته شود؛ تا به درختی با شاخه‌های خوشبختی تبدیل شود.»

هدف نهایی حمایت و پشتیبانی از دختران در خانه مهرطه، رسیدن آن‌ها به استقلال و شکوفایی و تبدیل شدن به افرادی شادکام و مسئول است. تبدیل شدن به زنانی قوی که با ویژگی‌های متعالی انسانی، توانایی زندگی مستقل و ظاهر شدن در اجتماع را دارند.

جهان اطراف ما راه‌های بسیاری برای مشارکت در پیش پای‌مان روشن می‌کند. کافی‌ست نسبت به دیده‌های‌مان بی‌تفاوت نباشیم.

از شما دعوت می‌کنیم تا با مشارکت در کنار هم، آینده روش‌تری برای کودکان‌مان و دختران مـــهــرطه بسازیم. به یاد داشته باشید که هر کدام از ما با هر میزان از توانایی و تمکن مالی، می‌توانیم قدم‌هایی هرچند کوچک برداریم. و تغییرات بزرگی در زندگی و آینده کودکان ایجاد کنیم. به فرزندان مــهــرطه کمک کنیم تا به بهترین نسخه منحصربه‌فرد خود تبدیل شوند.

بانی مهر این خانه باشید.


این مطلب را به اشتراک بگذارید