روز جهانی خیریه گرامی باد

پنجم سپتامبر (۱۵ شهریورماه) از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‌منظور به رسمیت شناختن نقش مهمی که افراد و سازمان‌های خیریه در تسکین رنج‌ها و بحران‌های انسانی دارند، به‌عنوان «روز جهانی خیریه»، (International Day of Charity) تعیین شده است. علت نام‌گذاری این روز به‌عنوان روز جهانی خیریه، سال‌روز درگذشت «مادر ترزا»ست.

روز جهانی خیریه به یاد مادر ترزا، International day of charity

مادر ترزا کیست؟

اگنس گونجا بویاجیو (Agnes Gonxha  Bojaxhiu) معروف به «مادر ترزا» یک راهبه‌ی کاتولیک آلبانیایی متولد ١٩١٠ بود.  او در دوازده‌سالگی عضو گروه «خواهران لورتو» شد. در جوانی به هندوستان رفت، ‌و زمانی که به‌عنوان راهبه‌ی صومعه درآمد، نام «ترزا» را برای خود انتخاب کرد. او علاقه‌ای خاص به «ترزا اهل آویلا» داشت. «ترزا اهل آویلا» بنیان‌گذار خدمات خیرخواهانه بود.

مادر ترزا در‌ سال ١٩٤٨ صومعه را ترک کرد و پرستاری را برگزید. او پرستاری افراد قحطی‌زده و بینوا را در هند برعهده گرفت. ترزا در هندوستان جمعیت مبلغان خیریه را تأسیس کرد. او در سال ١٩٧٩ جایزه‌ی صلح نوبل را به پاس خدمات فراوانش در طول زندگی، دریافت کرد. مادر ترزا مدیریت خیریه‌ی بزرگی را عهده‌دار بود. سال ١٩٨٢ در اوج محاصره‌ی بیروت توانست آتش‌بس موقتی بین ارتش اسرائیل و چریک‌های فلسطینی ایجاد کند و در این بین ٣٧ کودک را که در بیمارستانی در خط مقدم گرفتار شده بودند، نجات دهد. او سرانجام بعد از گذراندن بیماری‌های سخت در پنجم سپتامبر ١٩٩٧ درگذشت.

روز جهانی خیریه گرامی باد، مادر ترزا

توسعه‌ی پایدار

در این روز سازمان ملل متحد از تمامی دولت‌های عضو، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، سازمان‌های غیر دولتی (غیر انتفاعی) و شهروندان در سراسر جهان دعوت به عمل می‌آورد که به پاس گرامی‌داشت این روز، به ترغیب و کمک به اقدامات خیرخواهانه در جوامع خویش پرداخته و بدین ترتیب آگاهی عموم را نسبت به این رویداد افزایش دهند.

سازمان ملل متحد سال ٢٠١٥  برنامه‌ی‌ بلندمدتی را در سازمان برنامه‌ی توسعه‌ی پایدار (SDG) تصویب کرد. طبق این برنامه در ‌سال ٢٠٣٠ بزرگ‌ترین چالش جهانی برای توسعه‌ی پایدار در جهان، ریشه‌کن کردن فقر و فقر شدید جهانی‌ست. در این دستور کار، توجه جهانیان بر نیازهای آسیب‌پذیرترین و فقیرترین افراد جوامع جلب شده است. توسعه پایدار ١٧ هدف در ۶ حوزه‌ی مهم و اساسی زیستی را در دستور کار خود دارد. حوزه‌های مهمی از زندگی چون: سیاره‌ی زمین، مردم، صلح، رفاه و مشارکت.

روز جهانی خیریه به یاد مادر ترزا، مسئولیت اجتماعی

مسئولیت اجتماعی ما

امسال در حالی گرامی‌داشت روز جهانی خیریه برگزار می‌شود، که دنیا درگیر مبارزه و مقابله با بیماری همه‌گیر کووید۱۹ بوده و در این راه نقش خیرین و موسسات خیریه در حمایت از حوزه‌ی سلامت و کادر درمان، خدمات‌رسانی به اقشار کم‌بضاعت و کودکان در معرض آسیب؛ بسیار پررنگ و کلیدی بوده است.

روز جهانی خیریه، به‌عنوان مناسبتی جهانی و رسمی، به جلب توجه نسبت به افزایش مسئولیت اجتماعی افراد و افزایش حمایت عمومی از خیریه‌ها کمک می‌کند.

این در حالی‌ست که هرگونه تلاش خیر محور شهروندان برای بهبود وضعیت جامعه، در بخش‌های مختلف جامعه در کنار خیریه‌های مردم‌نهاد، ستودنی و قابل تقدیر است.

شهروندان مسئول در این روز در جهت تصمیمی هماهنگ با موسسات خیریه گام بر می‌دارند. صرف نظر از میزان زمان آزاد در اختیار هر فرد یا استطاعت مالی، راه‌های فراوان و مختلفی برای فعالیت‌های خیرخواهانه برای هر فرد با هر توان و قابلیتی وجود دارد.

هر فرد با انواع مهارت‌ها و توانایی‌های ذاتی و اکتسابی، دانش علمی و تخصص کاری خود؛ می‌تواند با داوطلب شدن در امور مختلف، به افراد نیازمند و خیریه‌های فعال در حوزه‌های فردی و اجتماعی کمک‌رسانی کرده و گام مهمی در بهبود شرایط اجتماعی بردارد.

توجه به مسئولیت‌های اجتماعی امری‌ست که همواره مورد توجه سازمان‌ها و نهادهای رسمی و شهروندان عادی جامعه بوده است و اهمیت نقش آن با بروز بحران‌های فراگیر بیشتر نمایان می شود.

موسسه نیکوکاری مهرطه؛ نگهداری شبانه روزی از دختران نیازمند سرپرست

مــهــرطه را در اینستاگرام دنبال کنید!

روز جهانی خیریه گرامی باد. موسسه نیکوکاری مهرطه؛ نگهداری شبانه روزی از دختران نیازمند سرپرست

بانی مــهــر باشید

در این روز مهم و ارزشمند، موسسه‌ی خیریه‌ی مــهــرطه به‌عنوان سازمانی مردم‌نهاد، از عموم شهروندان مــهــرورز و مسئول دعوت می‌کند تا به‌عنوان داوطلب، حامی مالی و معنوی، به خانواده‌ی بزرگ مــهــرطه در جهت حمایت از دختران نیازمند سرپرست بپیوندند.


این مطلب را به اشتراک بگذارید