سال ۲۰۲۰، سال جهانی پرستار و ماما

۷ آوریل (۱۹ فروردین) روز جهانی بهداشت، با تمرکز بر آگاه‌سازی بهداشت در سطح جهان است. مجمع جهانی بهداشت، سال ۲۰۲۰ را به‌عنوان سال جهانی پرستار و ماما تعیین کرده و شعار روز جهانی بهداشت را به پشتیبانی از این گروه اختصاص داده است.

روز جهانی بهداشت، سال پرستار و ماما

روز جهانی بهداشت، سال جهانی پرستار و ماما

“Support Nurses and Midwives”

“پشتیبان و قدردان تلاش‌های پرستاران و ماماها باشیم”

در این مناسبت بین‌المللی، قدردانی از کادر پزشکی-درمانی، پرستاری و مامایی بی‌راه به نظر نمی‌رسد. گروهی که این روزها در صدر تلاش‌های گسترده برای مقابله با شیوع ویروس COVID-19 بوده و از ارائه‌ی خدمات باکیفیت و دلسوزانه دریغ نکرده‌اند و سلامت خود را در معرض خطر قرار داده‌اند.

دختران مــهــرطه این روزها رویای پرستار یا ماما شدن و معنای زندگی با مهر را از کادر درمانی این سرزمین الگو گرفته‌اند. موسسه‌ی نیکوکاری مــهــرطه با تمام اعضای خانواده‌ی خود -از کارکنان تا دختران تحت سرپرست- دستان پر مهر کادر پزشکی و درمانی در سراسر کشور را با احترام و قدردانی می‌فشارد.

همچنین بخوانید: مــهــربانی، بومرنگ زندگی‌ست؛ فرزندان مــهــرطه برای کادر درمانی لباس محافظ می‌دوزند.

درخواست‌ها و پیشنهادهای سازمان بهداشت جهانی

سازمان بهداشت جهانی WHO، با هدف هماهنگی و ارتقای بهداشت و سلامت، وضعیت کادر درمانی را در سراسر جهان رصد کرده و در راستای تقویت این سیستم و دستیابی به اهداف بین‌المللی بهداشت و سلامت؛ درخواست‌ها و پیشنهادهای زیر را منتشر کرده است:

+ سلامتی انسان‌ها امری اساسی برای دستیابی به صلح و امنیت است و این امر به بالاترین میزان همکاری بین مردم و دولت‌ها وابسته است.

+ دستیابی به پوشش سراسری و همه‌گیر بهدشت و سلامت، جلوگیری از شیوع بیماری‌های واگیردار و غیر واگیردار، سلامت روانی عمومی، سلامت مادران و کودکان، ایمنی و خدمات‌رسانی مطلوب و… جز با مشارکت و همراهی یکپارچه‌ی مردم در سراسر دنیا امکان‌پذیر نخواهد بود.

+ ما در سازمان بهداشت جهانی، خواستار پشتیبانی و حمایت عموم مردم در روز جهانی بهداشت هستیم تا اطمینان حاصل شود که همه‌ی نیروهای کادر پزشکی، پرستاری و مامایی به اندازه‌ی کافی از قدرت و انرژی لازم برای خدمات‌رسانی برخوردار هستند.

+ ما در سازمان بهداشت جهانی، در تلاش هستیم تا همه‌ی انسان‌ها در سرتاسر دنیا از خدمات و امکانات درمانی مورد نیاز خود بهره مند باشند.

ارتباط موثر با کودکان در روزهای پاندمی

در روزهای شیوع بیماری کرونا، می‌توانید از راهکارهای زیر برای ارتباط بهتر و موثرتر با کودکان، استفاده کنید:

۱. برای صحبت با کودکان پیش‌قدم شوید و با آرامش درباره‌ی بیماری صحبت کنید.

والدین یا سرپرستان می‌بایست در گفتگو با کودکان درباره‌ی بیماری کرونا و نقش مهمی که وی در حفظ سلامتی خود دارد، پیش‌قدم شده و با آرامش در این‌باره با آن‌ها صحبت کنند.

به کودکان بگویید که شاید خودشان یا دیگران، نشانه‌های بیماری را که اغلب هم شبیه سرماخوردگی عادی یا آنفولانزاست، در خود احساس کنند. نیازی نیست که از این احتمال، ترس بی‌مورد به خود راه دهند. کودکان را تشویق کنید تا اگر حالشان خوب نیست یا اگر احساس نگرانی درباره‌ی این بیماری دارند با شما صحبت کرده و درخواست کمک کنند.

۲. برنامه‌ی منظم روزانه داشته باشید.

کودکان نیاز به برنامه‌ی منظم روزانه دارند. آنچه همه‌ی ما باید با اولویت انجام دهیم، تهیه‌ی یک برنامه‌ی منظم روزانه است تا به همه‌ی ما در انجام کارهای روزانه کمک نماید. موکدا توصیه می‌کنیم که برنامه‌ی روزانه‌ی منظمی برای کوردکان در نظر بگیرید. برنامه‌ای که شامل زمان بازی، تفریح، سرگرمی، آموزش و استفاده از موبایل و ارتباط گرفتن با دوستان و آشنایان باشد. حتما زمان‌هایی را نیز برای دوری از تکنولوژی و همکاری در کارهای خانه با کودک در نظر داشته باشید. باید فکر کنیم که دقیقا چه چیزهایی برای‌مان با‌‌‌ارزش است و برنامه‌ی منظم روزانه‌ی خود را طبق آن ارزش‌ها وضع کنیم.

کودکان را حمایت کنید. آن‌ها را درک کنید که به‌خاطر از دست دادن زندگی عادی و روزمره‌ی‌شان خیلی غمگین و خسته شوند، و سعی کنید شرایط را برای آن‌ها عادی کنید.

۳. اجازه دهید کودکان احساسات خود را بروز دهند.

۴. درمورد شنیده‌ها و اخبار با هم صحبت کنید.

اطلاعات نادرست زیادی درباره‌ی بیماری کرونا در حال انتشار است.

 از کودک در مورد اطلاعاتی که در مورد بیماری شنیده است، سوال بپرسید و میزان درستی این اطلاعات را بسنجید. تنها ارائه‌ی اطلاعات صحیح به کودک کافی نیست، چراکه ممکن است کودک اطلاعات جدید را با برداشت‌های نادرست قبلی ترکیب نماید. سعی نمایید دانسته‌های قبلی کودک را بفهمید، آن‌ها را اصلاح و تکمیل نمایید.

۵. ایده‌هایی را برای معطوف کردن حواس کودکان به کارهای دیگر به کار گیرید.

اگر فکر می‌کنید کودکان‌تان در هضم احساسات دشوار با مشکل رو‌به‌رو هستند، برای ایجاد راه‌حل از خود کودک سرنخ بگیرید. سعی کنید میان زیاد صحبت کردن درباره‌ی احساسات و یافتن موضوعاتی برای معطوف کردن حواس او به امور دیگر، تعادل برقرار کنید. هر چند روز یک‌بار یک بازی گروهی انجام دهید یا با همدیگر آشپزی کنید.

 ۶. رفتار خود را مدیریت کنید.

به‌طور طبیعی والدین، سرپرستان و افراد بالغ نیز در شرایط دشوار احساس اضطراب می‌کنند و کودکان از حالات و احساسات آن‌ها الگو می‌گیرند. از همه‌ی بزرگسالان می‌خواهیم، تا حدی که می‌توانند اضطراب و نگرانی‌های خود را مدیریت کنند و این نگرانی‌ها را بیش‌ازحد در حضور کودکان بروز ندهند.  این به معنی خوددار بودن و کنترل کردن احساسات است که گاه کار بسیار سختی خواهد بود، به‌خصوص اگر این احساسات در آن‌ها هم بسیار شدید باشد.

 کودکان برای احساس ایمنی و امنیت، موجوداتی متکی هستند.

به خاطر داشته باشیم کودکان همچون مسافرین اتومبیلی هستند که ما راننده‌ی آن هستیم. بنابراین حتی اگر احساس اضطراب می‌کنید، اجازه ندهید که سایر مسافران احساس ناامنی کنند.


این مطلب را به اشتراک بگذارید