نشست زنان فعال اندونزی با موسسه مـهـرطه
نشست صمیمانه بانوان سفارت اندونزی با مدیرعامل و پرسنل بخش اداری مــهــرطه، ۱۳ آذرماه برگزار شد.
نشست صمیمانه زنان سفارت اندونزی با مدیرعامل و پرسنل بخش اداری مــهــرطه، ۱۳ آذرماه برگزار شد. در این نشست مهمانان ابتدا درباره اشتراکهای فرهنگی و مذهبی میان دو کشور صحبت کردند و در ادامه، مسائل مربوط به موسسه مهرطه را جویا شدند.
از آنجایی که یکی از اهداف فعالیت این بانوان حفاظت و صیانت از حقوق زنان و کودکان است؛ همانند سالهای گذشته همراهی خود را در حمایت از فرزندان مــهــرطه ابراز کردند. در پایان نشست نیز هدیهای از طرف خانوادههای سفارت به بخش مالی مــهــرطه پیشکش کردند.
اندونزی کجاست؟
کشور اندونزی در بخش جنوب شرقی اقیانوسیه قرار دارد و یک مجمع الجزایر است که در آن ۱۷ هزار جزیره و ۳۳ استان وجود دارد. جزو بزرگترین و پرجمعیتترین کشورهای دنیا محسوب میشود و از لحاظ جایگاه صنعت توریسم رتبهی خوبی دارد.
فعالیت سازمانهای مرتبط با حقوق زنان
نقش زنان در کشور اندونزی امروزه تحت تاثیر عواملی همچون بهبود سطح آموزش و پیشرفت فناوری دستخوش تغییراتی شده است. بانوان اندونزی مدتهاست از کلیشههای سنتی فرهنگ کشورشان (که زنان صرفا عهدهدار نقش همسری و مادری بودند) فاصله گرفتهاند. عدهای از آنها در حال حاضر بهعنوان اعضای فعال در سازمانهایی که بر مسائل و دغدغههای زنان متمرکز هستند، حضور دارند. یکی از مسائل کشور اندونزی که توانست توسط انجمن زنان سازماندهی شود، موضوع حمایت از حقوق زنان در برابر خشونت خانگی است. شروع این جریان مربوط به اواخر دههی ۱۹۸۰ میشود.
سازماندهی زنان اندونزی برای پایان دادن به خشونت خانگی
در اواخر دههی ۱۹۸۰ سازمانهای غیر دولتی (مردمنهاد) جدیدی در کشور اندونزی تشکیل شدند که بر موضوع حقوق زنان و حمایت از کسانی که قربانی خشونت شده بودند، تمرکز داشتند. یکی از اولویتهای فعالان این سازمانها، تصویب قانونی بود که خشونت خانگی را جرم اعلام کند. قانونی که شامل تعریفی مشخص از خشونت خانگی بهعنوان آزار فیزیکی، جنسی، روحی و اقتصادی علیه تمامی اعضای خانواده و همچنین خدمتکار خانگی باشد.
تلاش سازمانهای مردم نهاد برای حذف خشونت علیه زنان، درنهایت منجر به تهیهی نسخهی اصلاحی قانون خشونت خانگی شد. گروههای مختلف زنان – فارغ از هر طبقهی اجتماعی و مذهبی- و همچنین سازمانهای حقوق بشری از آن حمایت کردند. این لایحه در سال ۲۰۰۴ به تصویب رسید.
تفاهمنامهی ایران و اندونزی در حوزهی زنان و کودکان
کشورهای ایران و اندونزی در سال ۱۳۹۷ یادداشت تفاهم همکاری تحت عنوان «توانمندسازی زنان، حمایت از کودکان و تابآوری خانواده» امضا کردند. معاونت امور زنان و خانوادهی دولت ایران و وزیر توانمندسازی زنان و حمایت از کودکان اندونزی، این یادداشت را در راستای تقویت روابط دوستانهی دو کشور بر اساس برابری، احترام و منافع متقابل تنظیم کردند.
از جمله اهداف این تفاهمنامه میتوان به گسترش همکاری دو کشور در زمینهی حمایت از زنان و کودکان در برابر هر نوع خشونت علیه آنان، تقویت توانمندسازی اقتصادی زنان و تبادل تجربیات در زمینهی موضوعات مرتبط با زنان و کودکان اشاره کرد.