نگهداری شبانهروزی
نگهداری شبانه روزی
فعالیت اصلی موسسهی نیکوکاری مهرطه؛ نگهداری شبانه روزی، سرپرستی و حمایت همهجانبه از دختران بیسرپرست و بدسرپرست است.
مــهــرطه مانند یک خانوادهی واقعی، در جنبههای مختلف زندگی، متعهدانه همراه و حامی فرزندان خود است.
۷- امور فرهنگی و تفریحی
استفادهی بهینه از اوقات فراغت و سرزندگی و شادابی دختران، از دغدغههای جدی خانوادهی مــهــرطهست. با توجه به تأثیر فعالیتهای گروهی در آموزش مهارتهای فردی و اجتماعی، کلاسها و کارگاههای متنوع هنری، فرهنگی، ورزشی و… متناسب با گروههای سنی دختران در خانههای مــهــر برگزار میشود. در برگزاری این کلاسها تلاش میشود تا ضمن پر کردن اوقات فراغت، مهارتهای مختلفی در فرزندان تقویت شود و استعدادهای آنان شناسایی و شکوفا شود.
همچنین برنامههای اردو و گردش تفریحی-علمی و سفرهای متنوعی در طول سال اجرا میگردد تا فرزندان مــهــرطه نیز مانند تمام کودکان، ایامی از سال را در کنار اعضای خانوادهی مــهــرطه به آموختن و زیستن و تفریح در محیطی خارج از خانه و مدرسه بگذرانند.
گذار از دوران بلوغ
با توجه به سن دختران ساکن در خانهی ارغوان که همگی بالای ۱۲ سال هستند و در دوران حساس بلوغ بهسرمیبرند؛ فعالیتهای فرهنگی شکل متفاوتتری به خود میگیرد. یکی از دغدغههای مــهــرطه یافتن راههای مناسب برای گذار ایمن فرزندان از این دوران است. از راهکارهای اندیشیدهشده، برگزاری کلاسهای آشنایی فرزندان با مهارتهای زندگیست.
۶- بهداشت و درمان
توجه به سلامت فرزندان و رسیدگی به خدمات درمانی، از دغدغههای مهم موسسهی مــهــرطهست. ادامهی روندهای درمانی مورد نیاز پس از پذیرش فرزندان در موسسه، پیشگیری از بروز بیماریها با چکاپهای روتین، آزمایشهای دورهای، چکاپهای ششماههی چشمپزشکی، چکاپ دندانپزشکی و اورتودنسی، امور درمانی پوستی و همچنین بررسی سلامت روانی فرزندان؛ با همکاری صمیمانه و داوطلبانهی پزشکان متعهد و مراکز درمانی معتبر، صورت میگیرد.
مراقبت از روان
واحد مشاورهی موسسه، نقش فعالی در نظارت، برنامهریزی و پیگیری بهداشت روانی فرزندان در مراحل مراقبت و انتقال به جامعه یا خانواده داشته و بهصورت مستمر، جلسات مشاورهی فردی و گروهی در راستای ارتقای بهداشت روانی و آگاهی فرزندان؛ برگزار میکند.
۵- امور حقوقی
ثبت رسمی تولد، حق داشتن نام، کسب تابعیت و تا حد امکان حق شناختن والدین؛ در مادهی ۷ پیماننامهی کودک، بهعنوان حقوق اساسی کودک بیان شده است.
تیم حقوقی مــهــرطه در زمینههای متعددی همچون امور هویتی فرزندان (گواهی ولادت و ثبت شناسنامه برای فرزندان فاقد شناسنامه، کارت ملی و پذیرش فرزندان جدید)، پیگیری وضعیت صلاحیت والدین و اعضای خانواده برای برقرای ارتباط یا دیدار با فرزند، بررسی امکان رجوع فرزند به خانواده یا اقوام نزدیک، امور دادگاهی، هماهنگیهای لازم با بهزیستی و… فعالیت میکند.
۴- آموزش
یکی از دغدغههای موسسهی نیکوکاری مــهــرطه، آموزش رسمی دختران تحت سرپرست و توانمندسازی آنان است تا پس از پایان تحصیلات بتوانند بهعنوان عضوی مفید و مستقل در جامعه زندگی کنند. واحد مددکاری اجتماعی؛ مسئولیت کلیهی امور مربوط به ثبتنام، تشکیل پروندهی تحصیلی، مراجعه به آموزش و پرورش، بررسی و پیگیری روند آموزشی و شرکت در جلسات اولیا و مربیان مدرسه را بهعهده دارد.
امکانات و خدمات تحصیلی برای دختران مــهــرطه
تهیهی وسایل مورد نیاز تحصیل، از جمله لوازم تحریر، لباس مدرسه و هماهنگی رفتوآمد فرزندان در طول سال تحصیلی نیز بر عهدهی تیم مددکاری اجتماعیست. این واحد با رصد منظم و مستمر وضعیت آموزشی فرزندان، با همکاری معلمان داوطلب؛ اقدام به رفع مشکلات احتمالی تحصیلی نموده و در ردههای سنی بالاتر اقدامات ویژهتری مانند ثبتنام کلاسهای کنکور و مشاورهی تحصیلی را پوشش میدهد.
برخی از دختران بهدلیل شرایط خاص تحصیلی، از جمله بازماندگی تحصیل قبل از ورود به مــهــرطه، در مدارس غیرانتفاعی مشغول تحصیل هستند. گاه مدیران مدارس به دختران تحت پوشش تخفیف داده یا آنها را رایگان میپذیرند.
تلاش موسسهی خیریه مهرطه برای قبولی دختران تحت سرپرست، در دانشگاههای دولتیست. اما درصورتی که هرکدام از دختران، در دانشگاه آزاد و رشتهی مورد علاقه قبول شوند، هزینهی تحصیل تقبل خواهد شد.
۳- مددکاری و مشاوره
تیم مددکاری اجتماعی مــهــرطه، از لحظهی ورود فرزندان، بهمنظور شناخت بهتر و پیگری وضعیت دختران؛ بهطور مستمر در خانههای اقاقیا و ارغوان حضور داشته و در مراحل مختلف زندگی، آنان را همراهی و حمایت میکند.
این واحد، متشکل از افراد دانشآموختهی رشتهی خدمات اجتماعی و مددکاری اجتماعی در دو مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد بوده، که با تجربه و مهارتهای خود در نقش تسهیلگر و مداخلهگر و میانجی در حل مسائل فرزندان تلاش میکنند.
مددکاران؛ یاران دختران مــهــرطه
در حقیقت گروه مددکاری اجتماعی، نیازهای متناسب با سن و مشخصات فردی هر فرزند را شناسایی کرده و در موارد خاص؛ سعی در حل دشواریها و مسائل، و بهبود شرایط عاطفی و روحی آنها دارد. مددکارهای اجتماعی همواره تلاش میکنند در محیطی امن، صمیمانه و حرفهای با دختران در تعامل باشند و در شرایط مختلف، فرآیند زندگی را برای آنان تسهیل کرده و یاریگر آنها باشند.
نقش اصلی مددکاران اجتماعی شناسایی توانمندیها و نقاط قوت و ضعف هر فرزند و کمک به رشد و بالندگی صحیح فرزند در جهت توانمندیهایش برای رسیدن به هدف غایی -یعنی استقلال نسبی در حوزهی فردی، اقتصادی و اجتماعی- ست.
مددکاران اجتماعی در محیطهای «شبه خانواده» بهصورت تیمی در تعامل با همکاران مربی و روانشناس فعالیت نموده و تصمیمگیری و برنامهریزی مینمایند.
حلقهی اتصال فرزندان به موسسات دیگر (دادسرا، سازمان بهزیستی، ثبت احوال، سازمان زندانها، آموزش و پرورش و…) و خانوادهی فرزندان بدسربرست، مددکاران اجتماعی هستند.
۲- خانهی ارغوان
ساختمان ارغوان، واقع در خیابان لارستان، خانهی دختران نوجوان و جوان بیسرپرست و بدسرپرست تحت پوشش مــهــرطهست.
مهرطه با حمایت شبانهروزی از این فرزندان در تمامی زمینهها، سعی دارد نقش خانواده را برای رشد و بالندگی دختران خود ایفا نماید.
ببینید: تصاویر «خانهی ارغوان»
این خانه ابتدا با ۵ فرزند در سال ۱۳۸۳ تاسیس شد. درحالیکه پیش از آن محل نگهداری پسران (خانهی سبز) بود.
امکانات خانه
درحالحاضر در طبقهی زیرهمکف خانهی ارغوان سالن اجتماعات مجهز، رختشویخانه و سردخانهی مواد غذایی قرار دارد. طبقهی همکف محل استقرار واحد اداری و کتابخانهی «کوچهی ما»ست.
طبقهی اول دارای یک واحد مسکونی برای فرزندان نوجوان ۱۳-۱۵ سال، طبقهی دوم دارای دو واحد مجزا برای فرزندان ۱۵-۱۸ سال و دانشجو یان، طبقهی سوم محل آشپرخانه، سوئیت کنکوریها و همچنین دارای اتاق خیاطیست.
ببینید: تصاویر «خانهی ارغوان»
یک خانوادهی واقعی
حمایت از دختران پس از مستقل شدن، از سیاستهای اصلی موسسهی مــهــرطهست. پس از آنکه فرزندان به سطحی از توانمندی و بلوغ برای زندگی مستقل برسند؛ درصورت تمایل میتوانند موسسه را ترک نمایند اما کماکان زیر چتر حمایتی خیریه مهرطاها باقی خواهند ماند و مــهــرطه مانند یک خانوادهی واقعی به یاری فرزندان خود ادامه میدهد و در فراهم نمودن مسکن مناسب، اشتغال و ازدواج؛ دخترانش را همراهی میکند.
۱- خانهی اقاقیا
هر کودکی نیاز به خانواده دارد.
سرپناه، تغذیه، بهداشت، تحصیل و رفاه، حق همهی کودکان است.
ساختمان اقاقیا واقع در خیابان میرزای شیرازی، دارای مجوز نگهداری دختران ۳ تا ۷ سالهی بیسرپرست و بدسرپرست است.
ببینید: تصاویر «خانهی اقاقیا»
موسسه خیریه مهرطاها با حمایت و نگهداری شبانه روزی از این فرزندان در تمامی زمینهها، سعی دارد نقش خانواده را برای رشد و بالندگی دختران خود ایفا نماید.
⇔ در موبایل و تبلت صفحه را به راست بکشید ⇔